wintersport winter sneeuw
Algemeen,  Europa,  Op Reis

Wintersport: dé redenen om ervan te houden of… niet?

Voor een zonvakantie is iedereen altijd wel te porren… maar wintersport? Daar zijn de meningen altijd enorm over verdeeld. Het grootste tegenargument? Koud! Nu ben ik iemand met toch af en toe wel zo’n kriebeltje voor de wintersport, maar om me een die-hard fan te noemen gaat net weer een beetje te ver. In deze blog lees je de alle voor- en tegens eens op een rijtje, om tóch wel naar zo’n besneeuwd gebied te rijden.

No.1 | Het is koud, maar…

In het gemiddelde skigebied is het tijdens het winterseizoen pittig koud. Zo kun je bijvoorbeeld op de piste staan met een temperatuur -15 graden Celsius. Nu kun je je daar natuurlijk erg druk om maken en daarom al bij voorbaat bibberen bij het idee, maar gelukkig hoef je het eigenlijk niet koud te hebben. Wintersportkleding is niet voor ontworpen en ook koude voeten zijn op te lossen. En met een beetje geluk schijnt de zon heerlijk en kun je ook nog eens een kleurtje op doen, op je gezicht dan.

wintersport sneeuw winterberg
© by Madelon Sophie

No.2 | It’s all in the name: winterSPORT

Ik geef toe dat je wel een beetje moet houden van sportieve activiteiten om wintersport leuk te vinden. Toch betekent dit niet dat je een topsporter moet zijn om het leuk te hebben op de piste. Je bepaalt zelf de snelheid waarmee je van de piste gaat en of je er van ’s morgens vroeg tot laat in de middag mee bezig bent. Andere activiteiten in wintersportgebieden zijn vaak ook actief, maar hoeven zeker niet al te intensief te zijn. Denk hierbij aan wandelen of met een slee van de berg af.

Leestip!

Voor de website travelgirls.nl schreef ik eerder de volgende blogs over een wintersport vakantie in Zuid-Tirol (Italië). In deze blogs lees je onder andere leuke tips voor andere activiteiten in de sneeuw zoals Qi-Yoga en sneeuwschoen wandelen. Zeker een aanrader om eens te lezen als je benieuwd bent óf om één van de andere vele blogs te lezen op deze website.

No.3 | Lekker eten & drinken

Kijk, ik geef eerlijk toe. Voor mij mag zo’n lunchpauze op de piste best wel even duren. Zeker met je gezicht in de zon en een stevige, warme maaltijd voor je neus, kun je zo heerlijk genieten. En mocht het nou niet zo lekker zonnig zijn, dan is een warme herberg ook echt niet verkeerd hoor. Of je nou in Oostenrijk, Italië of een ander land bent met besneeuwde bergtoppen… genoeg lekkere maaltijden, drankjes en snacks te vinden!

No.4 | Prachtige landschappen om je heen

Eenmaal in een wintersportgebied, kijk je je ogen uit. De hoge bergtoppen met het contrast tussen de bomen en sneeuw. De bergen en het dal. Zeker in een skilift kun je prachtige uitzichten hebben over deze hoogtes. Kijk en geniet!

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of je inmiddels een beetje enthousiaster geworden bent over wintersporten? Mij vind je niet jaarlijks in de sneeuw, maar zo op z’n tijd kan ik er enorm van genieten! Heb jij al plannen staan voor de sneeuw?

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

VERDER LEZEN:
> Vriendentrip naar Winterberg
> Alles in de categorie “Op reis”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *