#Wandelkilometers

Welkom op de “alles-wat-je-moet-weten” pagina van de #Wandelkilometers challenge! In 2020 ben ik hier zelfstandig mee begonnen: een doel stellen om dat jaar te gaan wandelen als motivatie om vaker naar buiten te gaan, mijn conditie op te bouwen en op deze manier ook lekker in de natuur te ontspannen. Het bleek een goede stok achter de deur…

Het ontstaan van de challenge

Sommige van jullie zullen weten hoe de wandelchallenge ontstaan is, anderen wellicht niet. Daarom neem ik jullie even mee!

 

Toen ik in januari 2020 (voor het eerst) behoorlijk ziek werd door astma, heb ik veel moeten inleveren. Mijn conditie was voor die tijd al niet super, maar doordat ik zo’n 3-4 weken niet kon inspannen, werd dit alleen nog maar slechter. Om hier van te herstellen begon ik met, jawel, wandelen. Toen ik merkte dat ik wel degelijk vooruit ging qua conditie… ben ik het wandelen gaan omarmen. De afstanden werden groter, het ging me steeds makkelijker af en ik voelde me alsmaar beter. Het was daarnaast ook puur genieten. Ik stelde het doel om in het jaar 2020 zo’n 250 kilometer aan wandelingen af te leggen en dat lukte! 🙌🏻

Eind 2020 ontstond het idee, mede door enthousiaste reacties van jullie op mijn doel, om dit in 2021 groter aan te pakken met een gezamenlijke challenge. Toen nog niet wetende, dat ik ook dit jaar die wandelingen als dé basis moest gaan gebruiken voor mijn herstel nadat ik ook dit jaar met een enorme achteruitgang begon. Ik heb mogen ervaren wat voor voordelen het inbouwen van wandelingen in je routines kunnen hebben. Dat je voor een betere conditie echt niet zo gek hoeft te doen. En dat wandelingen echt niet suf zijn. En dat wilde ik dolgraag met jullie gaan delen! 

Hoe werkt de challenge?

Stap 1: bepaal je persoonlijke doel voor 2022

Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe ver je wilt gaan. Wandel je al veel en zoek je een ambitieuze uitdaging? Zet je doel dan hoog in. Ben je nog niet zo fit en is juist dat jouw reden om het te gaan doen? Kies dan een kilometer aantal waar je je goed bij voelt. Om een idee te geven: in 2021 lagen de doelen tussen de 250 en 4200 kilometer! 


Je kunt ervoor kiezen om de kilometers mee te laten tellen die je echt “bijhoudt” met je telefoon of smartwatch. Maar je kunt er ook voor kiezen om jouw doel te baseren op de totale afstand die je elke dag aflegt. Dit is natuurlijk aan jou! 

 

Stap 2: kies voor jou dé manier om je kilometers te gaan bijhouden

Ook dit is persoonlijk, want de één draagt een smartwatch, de ander houdt het liever met pen en papier bij. Om je inspiratie te geven, hieronder wat opties:

 • Houd het bij met je smartwatch
 • Houd het bij met een wandel/hardloopapp zoals runkeeper / strava 
 • Houd het digitaal bij via het speciale excelsheet, zie hiervoor de downloads onderaan deze blog
 • Houd het met pen en papier bij, ook hiervoor kun je het excelsheet gebruiken door deze te printen 

Stap 3: motiveer elkaar via socials & misschien wel offline?

 • Volg in ieder geval @bymadelonsophie.nl op Instagram om geen info te missen!
 • Om je eigen voortgang en die van je medestrijders te zien, is het ook in 2022 mogelijk om via Instagram weer onder de hashtag: #wandelkilometers2022 jouw updates te delen.
 • Ook volgen er weer toffe templates die je hiervoor kunt gebruiken. Deze ontvangen je eind december in jouw e-mail als je je hebt aangemeld (link onderaan deze pagina)
 • Ook kun je je aanmelden voor de facebookgroep via deze link!
 • Hopelijk word er in 2022 weer meer mogelijk om wanneer hier enthousiasme voor is, in regio’s elkaar te ontmoeten. Wat natuurlijk altijd kan is kennismaken met elkaar en wellicht wel elkaars wandelbuddy worden! 

#Wandelkilometers2021 

Informatie over hoe de challenge dit jaar is verlopen volgt snel! 

 

#Wandelkilometers2022

Omdat er in 2021 zoveel enthousiasme is geweest voor de challenge, gaat deze ook in 2022 van start. Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden via onderstaande knop. 


In het formulier word ook gevraagd je e-mailadres op te geven. Mocht je dit niet willen, kun je daar uiteraard voor kiezen. Om transparant te zijn, vertel ik hierdoor wat je kunt verwachten wanneer je je e-mailadres deelt: 

 • Ontvangen van Instagram-templates per mail voor aanvang van de challenge
 • Maandelijkse reminder om je kilometers door te geven via een link in de e-mail
 • Zo nu en dan een extra mailbericht met een update, een blog of een andere kwestie
 • Afmelden kan altijd door dit even door te geven 

Downloads

 

 • Excel document om kilometers bij te houden (2021-2022)
  Klik hier: [download id=”3410″]