Duitsland,  Europa,  Op Reis

Vriendentrip naar Winterberg

Een maandje geleden ging ik een lang weekend weg, samen met een heleboel vrienden en vriendinnetjes. Een bubs van 10 mensen naar de sneeuw in Winterberg… jawel, alle ingrediënten voor een fenomenale vriendentip waren aanwezig. Inmiddels moet ik het helaas doen met de leuke herinneringen, maar ik deel in deze blog graag mijn tips en ervaringen met jullie voor een bezoek aan Winterberg! 

Een girls-trip maar dan met aanhang

In dezelfde periode, maar dan een jaar ervoor, was het moment daar. Voor het eerst een weekend weg met mijn vriendinnetjes die ik ken van de Geneeskunde-studie in Rotterdam. Een heel erg leuk weekend in Zeeland volgde en nog voordat deze afgelopen was ontstond er al een nieuw plan: de volgende trip gaan we naar de sneeuw, met vriendjes erbij. And so it happened. Een soepele voorbereiding volgde en voor een prikkie scoorden wij een verblijf in de regio. De voorpret was groot en toen de tijd eenmaal aangebroken was, was ik wel enorm benieuwd hoe het zou zijn… zo’n weekend met die vriendjes erbij. De vrouwen waren nog steeds in de meerderheid hoor, maar het is natuurlijk toch even anders. Gelukkig bleek dat dit echt geen enkel punt was, het was gewoon re-te gezellig met z’n allen!

Winterberg voor de sneeuwpret

★★★
Inmiddels ben ik 2 keer in Winterberg geweest, beide keren in het sneeuwseizoen en beide keren ook met een prima hoeveelheid sneeuw. Ook dit keer troffen we het namelijk enorm. Enkele weken tot een paar dagen voor ons vertrek viel er genoeg sneeuw en begon het koud genoeg worden dat de sneeuwkanonnen goed hun werk konden gaan doen. Het resultaat? Krakend verse sneeuw met een strakblauwe lucht, ja echt. Couldn’t have been more lucky! Kortom, je kan het echt treffen in Winterberg… maar! Ja, er is altijd wel een maar. Winterberg is gewoon niet zo sneeuwzeker, maar wat wil je dan op zo’n 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Een paar weken ervoor was namelijk nog vooral veel groen op de webcams te zien en dan had het toch een stuk minder succesvol geweest. Voor de sneeuwpret dan. Verder heeft dit gebiedje op zich voldoende voor een weekendje weg in de sneeuw, aangezien je er ook prima kunt après-skiën, rodelen (levensgevaarlijk!). Ook de voorzieningen voor het huren van ski’s/snowboards zijn hier in overvloed en aan accomodaties geen gebrek. Wij verbleven op 15 minuten rijden van Winterberg in een Ferienwohnung, met heel veel ruimte. Daar hadden wij het rijden wel voor over!

Het (berg)landschap

★★★
Als je weleens op een “echte” wintersport geweest bent, voelt dit wel iets anders. Waar je normaal beetje bij beetje dichter bij de bergpassen komt en al kronkelend aankomt bij je wintersportdorp, is dit bij de weg naar Winterberg natuurlijk niet zo extreem. Verwacht geen bergtoppen van 3000m hoog, maar Sauerland (zoals de regio rondom Winterberg heet) kent hoogtes van zo’n 500-800 meter. Nee, da’s niet veel maar wel mooi. Kijk zelf maar!

Tip (of niet…): Sleeën – met gevaar voor eigen leven

★★★★ (voor de waaghals) ★ (voor de pussies)
Heb je een dag geen tijd of zin om de pistes op te gaan? Wij hebben één van de grotere slee-banen voor je getest. Ik ben blij dat ik je dat levend kan vertellen want het was op z’n zachtst gezegd een tikkeltje ambitieus. Voor een kleine sfeerimpressie daarvan, heb ik een mooi aantal screenshots van videobeelden gemaakt (die bespaar ik jullie liever). Maar hé, je ziet direct wat je kunt verwachten. Waar je dit vindt? In Neuastenberg, een dorpje 5 km van Winterberg vandaan. Hier vind je een klein skigebiedje, genaamd Postwiese. Tip: de skipas van Winterberg werkt hier voor zowel de ski- als sleeliftjes. Meer informatie vind je hier!

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor een bezoek aan Winterberg. Eén afspraak: kom heel weer terug met pijn in je lachspieren. Dan heb je net zo’n leuk weekend gehad als ik!
Liefs! ❤︎

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *