Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Omgaan met gelegenheden, enkelbanden & update week 16

De afgelopen updates verandert er niet veel aan mijn gewicht. Sinds de 10kg mijlpaal val ik niet veel verder af, maarrr…. kom ik ook niet verder aan. En heel simpel, dat is eigenlijk al een hele grote achievement. Zeker aangezien er de afgelopen 4 weken behoorlijk wat uitjes, weekendjes weg en dus ook veel lekkere eetmomenten zijn geweest. Met weer een lang weekend weg achter de rug, schrijf ik deze update en deel ik natuurlijk weer een gewichtsupdate!

Familieweekend & enkelblessure

Was ik me net een beetje aan het herpakken na ons tripje naar Antwerpen, stond er alweer iets anders op de planning: 4 dagen lang familieweekend. En ja, onze familie staat echt in het teken van lekker eten & drinken. Kortom, een beetje bang voor de weegschaal na dat weekend was ik wel. Ik heb tijdens het weekend genoten van veel lekkers maar wat denk ik het belangrijkste was: ik was er heel bewust van. Zo nam ik alleen wat als ik er zin in had, ik ging niet “over-eten” en maakte keuzes in dingen. Ik heb me dus zeker niet ingehouden, maar ook niet volledig laten gaan. Dat zijn positieve veranderingen, want dat had ik voorheen niet gekund. Daarnaast scheurde ik halverwege dit weekend mijn enkelbanden (iets met lomp) en betekende dat dat ik sindsdien ook alles behalve actief ben geweest. Veel rusten met m’n voet omhoog dus. Sinds dinsdag ben ik weer van vooraf aan begonnen, heb ik mijn kcal weer geteld en ik besloot iets lager te zitten vanwege het minder bewegen. Ook bedacht ik me dat bewegen nog wel in andere vormen mogelijk is en deed ik dus vanmorgen een korte arm-/coreworkout op onze warme zolderkamer. Die 10 minuten ware dan ook meer dan genoeg maar zijn wel weer fijn in de pocket! Hopelijk kan ik stapje voor stapje steeds meer opbouwen zodat ook mijn conditie (ook voor m’n longen) vooruit kan blijven gaan. Dat komt vast wel goed, ik heb er alle vertrouwen in!

Update week #16

Verrassend genoeg… ben ik NIET aangekomen! Nee sterker nog, ik heb m’n laagste gewicht sinds de start bereikt en ben ten opzichte van 2 weken geleden (update week 14) gewoon 0,4 kg afgevallen! Ik schommel al 4 weken tussen de 112 en de 113 kg en nu ziet het er naar uit dat ik die getallen heel binnenkort achter me ga laten, WOEHOE!! Op naar de 3e mijlpaal op mijn lijstje: onder de 110 kg komen. Overigens ben ik ook heel trots op het feit dat ik in de afgelopen 4 weken eigenlijk behoorlijk stabiel ben gebleven, terwijl ik wel een behoorlijk aantal extraatjes heb genomen door de gelegenheden. Dat geeft aan dat de balans best wel in orde is om op gewicht te blijven. Maarrr… nu ga ik natuurlijk weer voor het verder gaan afvallen met die motivatie die nog altijd knetterhoog is. Op naar week 18!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *