Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Update week 25: gewicht, centimeters en mijlpaal

De laatste update die ik plaatste, was alweer 5 weken geleden. Door drukte met studie & werk, maar ook door een wisselende motivatie vond ik het eerder niet het juiste moment voor een update. Vandaag wel. Want met 25 weken, betekent dit dat ik dus zo ongeveer een half jaar aan het ploeteren ben. Time goes fast, zullen we maar zeggen. In dit artikel lees je over de huidige stand van zaken, ben je ook benieuwd geworden?

5 weken verder

In de afgelopen 5 weken ben ik veel op hetzelfde gewicht blijven hangen, zo rond de 109 kg. Zeker de eerste 3 weken was ik niet strikt in mijn voeding, waarbij de hoofdmaaltijden wel in orde waren maar ik eigenlijk gewoon teveel aan het snacken was. I mean, die witte chocoladepepernoten vond ik simpelweg te lekker. Ik had veel meer trek in lekkers, had ook mijn maandelijkse periode dus wie weet speelde dat ook gewoon mee in trek en gewicht (vocht). Ondanks dat ik dus niet verder gewicht verloor, bleef mijn motivatie ongeschonden. En om dat na 6 maanden nog steeds te kunnen zeggen, vind ik echt iets om heel trots op te zijn. Die KNOP is gewoon OM! Het mag even minder gaan, zodra het goed voelt herpak ik mijzelf weer en dan ga ik weer verder. Ik neem het mijzelf niet kwalijk en ik kom niet aan in weken dat het even minder gaat dus blijkbaar valt het best mee als ik de touwtjes tijdelijk even wat losser laat. Maar, deze week had ik weer de power om te knallen, om weer even wat strenger voor mijzelf te zijn. Na 3 dagen bewust strenger te zijn merk ik al gelijk weer dat dat ook weer vanzelf gaat. Het is weer even inkomen en dan gaat het bijna weer als vanzelf.

Update week #25

De afgelopen week ging simpelweg: TOP! Dus ik denk dat jullie wel begrijpen dat ik met het resultaat van het weegmoment vandaag ook erg tevreden ben. Ten opzichte van 5 weken geleden ben ik 2,9 kg afgevallen én ik heb de 15 kg mijlpaal ruimschoots behaald, YAY! Ik zit weer in de juiste flow en dat is ook weer te zien op de weegschaal. O ja, de laatste keer dat ik op de 106 kg heb gezeten is eind 2017. Dus ik heb de afgelopen 3 jaar meer gewogen dan ik nu doe en dat is simpelweg bizar als je daar over nadenkt. Het behalen van die ene GIGANTISCHE mijlpaal – de 100 kg – komt steeds dichterbij en ik ben er van overtuigd dat ik die in dit bijzondere jaar nog ga halen, dus daar ga ik voor. Dan start ik hopelijk het jaar 2021 met zo’n 22,5 kg minder aan Madelon, wat neerkomt op 18% van mijn oorspronkelijke lichaamsgewicht. Die laat ik met een gerust hart achter in 2020 hoor! 🙂

Ik ben inmiddels op het punt gekomen dat ik in mijn kledingkast wel moet gaan uitzoeken welke kleding ik nu nog goed kan dragen, welke kleding nu eigenlijk gewoon te groot is maar ook: welke kleding ik lange tijd niet meer paste en nu weer zonder problemen kan dragen. Dat kun je je vast wel voorstellen als je ziet hoeveel centimeter ik nu sinds april verloren ben.

In week 4 was het totaal 11 cm, in week 8 stond de tussenstand op 24 cm en in week 12 was dit 30 cm. Vandaag, 25 weken na start staat het totaal op maarliefst: 48 centimeter!

Tot de volgende update weer! <3

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *