sonus island app
Burn-out,  Madelon Sophie

Tip: Sonus Island App | Persoonlijk by Madelon Sophie

Toen ik een traject heb volgde bij de psycholoog, werd ik gewezen op mindfulness. Ik moest me bezig gaan houden met de focus op het ‘hier en nu’, zoals mindfulness vaak omschreven wordt. Ik moet zeggen, ik heb hier nog altijd moeite mee en daarom probeer ik allerlei mogelijkheden om het een beetje te gaan beheersen want ik zie het zeker als iets waardevols. Zo liggen er hier 2 boeken over mindfulness in de kast en heb ik al diverse apps geïnstalleerd op mijn telefoon. In deze blog deel ik mijn ervaringen met de app: Sonus Island voor iOS met jullie!

Mindful momentje

Als er iets is wat ik soms nodig heb ik mijn razende hoofd, is het wel een momentje rust. Een moment om bij te komen en spanningen los te laten. Ik merk dat ik soms lange tijd gespannen bezig ben met al mijn spieren op spanning. Mijn gedachten kunnen soms razen als een orkaan en dat is behoorlijk lastig te stoppen. Eenmaal in zo’n “orkaan”, voel ik me opgejaagd en gestrest terwijl dit helemaal niet altijd nodig is. Ik vind het alleen behoorlijk lastig om te ontspannen, sterker nog: ik wist toen de psycholoog er naar vroeg niets op te noemen wat ik deed om écht te kunnen ontspannen.

Sonus Island App

Deze app bevat natuurgeluiden en begeleide meditaties in het Engels. Als reisliefhebber is deze app des te leuker omdat er een eiland is afgebeeld met toffe illustraties waar je uit diverse settings kunt kiezen op een landkaart. Denk aan een zonsondergang op het strand met het geluid van de golven, vogels in de jungle, maar ook onderwater het geluid van een walvis. Hiermee kom je toch vanzelf weer in de reissfeer? Oh, en op reis kan ik trouwens wél ontspannen. Misschien moet ik dat dus doen…

Oké, maar mocht ik dus even niet op reis kunnen is dit best een fijn alternatief. Ik blijf het moeilijk vinden om me er aan over te geven maar met oortjes in lukt dit best goed. Ogen dicht, rustig ademen en focussen op wat ik hoor. Na een paar minuutjes is m’n hoofd weer een beetje rustiger en voel ik me weer een beetje meer zen.

sonus island app

sonus island app

Opties

In de app kan je een timer instellen of een adempauze inlassen voor 60 seconden. De begeleide meditaties zijn mogelijk in meerdere tijdsduren (bijvoorbeeld 3, 10 minuten of een open einde). Dit geeft veel opties waardoor je niet snel hetzelfde zult hoeven kiezen. Ook kun je voor het slapengaan kiezen voor een optie waarmee je rustig in slaap valt. Dit is voor mij best fijn, want ik kan nog weleens onrustig worden als ik in bed lig.

sonus island app     sonus island app

Downloaden

Sorry voor de android/windows gebruikers, want de app is alleen te downloaden voor iOS/Apple gebruikers. Er is in de App Store een gratis versie te vinden met 2 landschappen (waarvan 1 met een geleide meditatie) en er zijn in-app aankopen mogelijk voor €4,50. Hiermee kun je het eiland als het ware uitbreiden en meer opties krijgen. Wel is het fijn dat je eerst de app kunt proberen met beperkte mogelijkheden, voordat je er geld in investeert.

Gebruik jij apps om te ontspannen? Wat is jouw favoriet?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *