Gezond(er) leven,  Madelon Sophie,  Personal talk

Slaapapneu | Effect behandeling positietrainer na 2 maanden

Zoals ik mijn eerste blog over slaapapneu (OSAS) schreef, zou er nog een update volgen over het effect van de behandeling met de positietrainer. Inmiddels draag ik dit slimme apparaatje van Philips al 2 maanden iedere nacht en kan ik wel degelijk wat vertellen over de effecten hiervan. In deze blog lees je hier alles over!

Dankbaar

Ik start deze blog met het delen van een post die ik op instagram publiceerde hierover. En die woorden schreef ik toen ik slechts 3 weken behandeld werd voor de slaapapneu (OSAS). De woorden zeggen namelijk genoeg over wat het effect met mij doet.

View this post on Instagram

DANKBAAR. ⁣ Sinds een paar dagen merk ik dat er dingen veranderen in hoe ik me voel. En het maakt me best wel een beetje emotioneel nu ik hierover schrijf. Ik voel namelijk, dat ik mezelf weer een beetje terug aan het vinden ben. Gewoon de Madelon, zoals ik was voordat mijn gezondheid me een aantal uitdagingen gaf zo’n 1,5 jaar geleden. De Madelon die geniet van sociaal contact, in plaats van dat het voelt als een grote prestatie als ik het heb volgehouden. De Madelon die enthousiast is, impulsief is en overal wel voor in is. De Madelon die energie heeft om simpelweg de dag door te komen. De Madelon die meer dan 1 ding kan doen op een dag. Man man man, wat heb ik die energie gemist. Het is niet te omschrijven wat ik de afgelopen dagen mag ervaren en daar ben ik heel erg dankbaar voor. ⁣ Want lieve mensen, ik ben al die tijd onwijs positief gebleven ondanks dat mijn leventje als 25-jarige soms wel heel erg klein werd en dag in dag uit werd bepaald door uitdagingen. Ik heb altijd geloofd dat hoeveel pieken en dalen er ook zullen zijn, ik uiteindelijk echt weer vooruit zal gaan. En los van de vooruitgang die ik de afgelopen maanden door heb mogen ervaren doordat ik het keihard voor heb gewerkt, is dat deze week nóg groter. Ik ben vrolijker, voel me meer tevreden en gelukkiger en het is in vergelijking met hiervoor alsof ik bruis van de energie. Natuurlijk zijn en blijven er wel beperkingen en kan er altijd weer een hobbeltje op de weg komen, maar ik ga altijd uit van de positieve dingen. Ik voel me weer mens, ik voel me weer Madelon. ⁣ En waar ik dit aan te danken heb? Ik denk, maar weet eigenlijk vrijwel zeker, aan de behandeling van de slaapapneu. Sinds 6 nachten is er consequent een grote afname van het percentage dat ik op mijn rug lig te zien (= gelijk aan de hoeveelheid ademstops & zuurstofdips in mijn geval). En hoe logisch het ook klinkt dat de behandeling hiervan mij beter zou laten voelen, zo verrast ben ik met hoe ik me heb mogen voelen sindsdien. ⁣ Ik ben zo f*cking DANKBAAR voor deze momenten. Het motiveert me nog meer om te blijven focussen op wat zó belangrijk is: je gezondheid. ⁣ Zorg goed voor jezelf lieve mensen ❤️

A post shared by by Madelon Sophie (@bymadelonsophie.nl) on

Twee maanden verder

De omslag die ik doormaakte vanaf 3 weken behandelen voelde magisch. En dat ik die extra energie nog steeds aan mijn batterijtje mag toevoegen, is natuurlijk helemaal geweldig. Het was geen tijdelijke boost, maar het behandelen zorgt wel degelijk voor een blijvende verbetering. Natuurlijk ben ik nog best regelmatig moe, want dat hangt niet altijd samen met de slaapapneu. Dit komt ook door bijvoorbeeld migraine, de astma of simpelweg door stress of een drukke dag. De grootste verandering blijft dat ik een dag die bestaat uit meer dan één ding kan volhouden, wat daarvoor eigenlijk niet haalbaar was. Het was óf werken óf studeren óf iets leuks doen. De rest van de dag lag ik dan uitgeteld op bed om dat batterijtje weer te laten vullen. Ik blijf zorgen voor een goede nachtrust en van de Philips Nightbalance merk ik nauwelijks iets. Vaak word ik er niet eens wakker van, soms wel als ik wat meer lig te woelen.

Ik ben oprecht heel blij dat ik met zo’n niet-ingrijpende behandeling al zoveel resultaat heb mogen bereiken en ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft. Ook al vond ik de diagnose in het begin wel even schrikken, ben ik erg blij met deze ontdekking. Dit maakt stapjes vooruit zetten weer mogelijk!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”
> Lees hier meer blogs over “Personal Talk”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *