Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

SELFLOVE & update week 11

Vorige week ging het even minder soepel en lukte het niet om af te vallen (en die mijlpaal van 10 kg te halen). Sterker nog, ik kwam zelfs aan in die chaotische week. Deze week besloot ik er weer vol voor te gaan en ja, dat heeft z’n vruchten afgeworpen. It’s a close call, deze week. Maar ik moet vooral niet vergeten dat die 10 kg halen niet het enige doel is. Elke stapje vooruit is er één en zo ook in deze update van week numero 11!

SELFLOVE

Iets wat ik tijdens dit proces steeds een beetje meer leer, is dat het belangrijk is om hoe dan ook van je eigen lichaam te houden. Want je eigen lichaam werkt hard voor alles en verdient simpelweg een hoop liefde. Juist door te omarmen wat er allemaal wél lukt, in plaats van te balen van wat er niet lukt, kun je vol trots naar jezelf kijken. Ik deelde hier gisteren een post over op mijn instagramaccount. Ik omarm het proces wat ik nu doormaak en alles wat daarbij komt kijken. Ik probeer niet terug te denken aan hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar vooruit te kijken naar waar ik kan komen door er zelf hard voor te werken.

Instagram | 04 juli 2020
Dit lichaam heeft al behoorlijk wat doorstaan en dat lukt keer op keer. Door de vele diepe dalen, weer omhoog kruipen. Uitdaging na uitdaging. En die stretchmarks op m’n buik? Die zijn nog vers. Van toen ik in februari/maart m’n zwaarste gewicht ooit bereikte na een periode vol ziek zijn met prednison stootkuren en vooral: geen sprankeltje energie om te bewegen. Het zullen voor altijd mijn herinneringen zijn aan deze periode, waarin m’n gezondheid mij de grootste uitdaging tot nu toe heeft gegeven.
⠀⠀
Ik kan balen, dat het zo ver is gekomen. Me ervoor schamen. Maar ik voel me vooral trots op de weg die ik nu aan het bewandelen ben. Ookal laat m’n gezondheid regelmatig te wensen over en is het medische circus nog lang niet klaar, ben ik ondertussen al bijna 10 kg gewicht kwijt, ben ik mijn conditie flink aan het opbouwen en ben ik trots op de groei van mijn ijzersterke en positieve mindset. Ik ben gewoon keihard aan het rocken en dat doe ik met dít lichaam. And I can’t wait om te zien hoever ik ga komen. Dit pad bewandelen is niet zwaar, het is mooi

Update week #11

Even een kleine resumé van de updates van de afgelopen weken:

  • Week 8: 114,4 kg
  • Week 9: -1,1 kg (113,3 kg)
  • Week 10: +0,7 kg (114,0 kg)

En ta-da! We zijn nu in week 11 beland en er is maarliefst -1,2 kg af ten opzichte van vorige week. Ik kreeg vorige week al berichtjes of het weer en eventueel het vasthouden van vocht daardoor een rol kon spelen. Die kans is zeker aanwezig, aangezien het er nu weer zo snel af gegaan is. En bijna, maar nog niet helemaal, ben ik bij die eerste grote mijlpaal: de 10 kg. Ik maak het wel heel spannend zo, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze eerste grote mijlpaal op korte termijn mag vieren. En daarna? Dan ga ik gewoon weer verder naar de volgende mijlpaal. Welke mijlpalen er nu op m’n lijstje staan? In ieder geval de onderstaande. Want elke mijlpaal is er eentje! Waar ik na de 100 kg heen zou willen, dat zien we dan wel weer. Eerst deze mijlpalen proberen af te vinken!

Volgende week schrijf ik weer een update. Dan ben ik alweer 12 weken, oftewel 3 maanden onderweg met proces. Zal ik die 2e checkbox volgende week ook mogen afvinken? Daar ga ik voor!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.