in Nederland,  Op Pad

Rondje met de E-Scooter over de Posbank & Veluwezoom

De Posbank, te vinden op Nationaal Park Veluwezoom, staat in augustus en september bekend om zijn uitzichten vol met een paars-gekleurde heide. Sinds vorig jaar stond dit al op ons lijstje om te bezoeken en dan het liefst natuurlijk in die maanden. Begin september besloten we hierheen te gaan en ons bezoek uit te breiden met het huren van een E-Scooter. Onze ervaringen lees je in deze blog!

Nationaal Park Veluwezoom

Na ons (eerste) bezoek aan de Veluwe in het Nationaal Park de Hoge Veluwe waren we al enthousiast. Wat een práchtig stuk natuur vind je hier en wat is de rust fijn. De Posbank is erg bekend om z’n periode (aug-sept) waarin de heide in bloei staat: een paarse oase. Super tof! Je kunt het Nationaal Park makkelijk bereiken en er is geen entreeprijs (in tegenstelling tot de Hoge Veluwe). Rondom de Posbank zelf is het qua verkeer dan ook wat drukker, door zowel auto’s en scootertjes als fietsers. Op meerdere plekken kun je genieten van de wijdse uitzichten en ondanks dat de het niet meer volop in bloei stond, was het prachtig!

E-Scooter huren

Waar we over de Hoge Veluwe kilometers gingen afleggen op een fiets & e-bike, besloten we hier eens de scootertjes te wagen. Elektrische scooters. We huurden ze bij VeluweActief, wat bij het begin ligt en het VVV-kantoor van VeluweTransferium Posbank. Ideaal, want zo konden we direct de auto parkeren, scooters ophalen en op pad richting de natuur. We kregen een route mee die we konden volgen in de 3 uurtjes die we de scooters gehuurd hadden. Een aanrader!

Route door de natuur en…

Onze route leidde ons door veel verschillende landschappen. Van bosrijke stukjes tot open vlaktes en de paarse heide. Onderweg ga je af en toe een heuveltje op en af, wat natuurlijk met een scooter geen enkel probleem is. Wat ook erg bijzonder was aan onze route, was de stop bij het vliegveld Terlet waar we onwijs veel zweefvliegtuigen de lucht in zagen gaan. Dit kun je hier bewonderen vanaf een terras en ondertussen een bakkie koffie doen. Het is misschien niet puur natuur, maar wij vonden het een leuke toevoeging op de route!

Voor ons was het weer een dag vol plezier en genieten. Mocht je dit mooie natuurgebied willen ontdekken maar liever niet wandelend of fietsend, dan is wellicht een elektrische scooter ook een optie!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Op pad”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *