België,  Europa,  in België,  Op Pad,  Op Reis

Roadtrip door België #1: een overvloed aan lekkernijen

In de herfstvakantie vierden wij een paar dagen vakantie bij onze zuiderburen. Het idee ontstond in eerste instantie door de dierentuin Pairi Daiza, dat een uur rijafstand ten zuiden van Brussel ligt. Na even brainstormen kwamen we op het idee om een soort roadtrip door België te doen, in combinatie met een bezoek aan de dierentuin. Voor mij persoonlijk stond Brugge hoog op het lijstje van de steden die ik wilde bezoeken, maar ook Brussel kon niet achter blijven. In deze blog lees je alles over onze stop in Brugge!

Brugge: de stad vol lekkernijen

We begonnen de roadtrip met een bezoek aan Brugge. Voor ons ligt deze stad op ongeveer 2-2,5 uur rijden dus rond het middaguur kwamen wij hier aan. Met een tas vol broodjes met gebakken ei (heel typisch voor een dagje weg bij ons, how about you?) begonnen wij met het verkennen van deze stad. Parkeren deden wij in het centrum bij parkeergarage Zilverpand. Ideaal want je bent direct in het centrum en voor €1,40 per uur was dit goed te doen. Het centrum is niet gigantisch, je kunt in een (mid)dag veel zien en een goed beeld krijgen van de stad. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om te shoppen in de nabijgelegen winkelstraten.

brugge belgie roadtrip centrum

De Markt, het middelpunt van de stad

Zoals vrijwel iedere (grotere) stad heeft, is de Markt ook in Brugge een centraal punt van de stad. Omgeven door zowel het Belfort van Brugge als het Provinciaal Hof kent deze markt genoeg horeca-gelegenheden om wat te drinken of eten. De sfeer is gezellig, vriendelijk en de uitstraling is pittoresk. De huisjes zijn simpelweg schattig en ja, daar val ik snel voor.

brugge belgie roadtrip centrum markt

Chocolaterie

Het maakt niet veel uit welke straat je in slaat vanaf de Markt, maar de met toeristen gevulde straten geven ongetwijfeld wel een idee waar je moet zijn. En dan komen we bij het beste onderdeel van deze stad. Eigenlijk gewoon de enige reden waarom je hier so-wie-so heen moet: de chocolade-winkels. Want O-M-G wat ziet dat er keer op keer lekker uit. Ik zal voorop stellen dat ik een enorme zoetekauw ben, maar niet per se van chocolade. Maar als we het dan gaan hebben over dit soort winkeltjes waar je je bakje kan vullen met alles wat je maar lekker vindt, dan ga ik ook voor gaas. Ik heb nooit eerder zoveel verschillende soorten chocolade gezien, dus wat dat betreft ging er een wereld voor me open. Prijzig is het wel, maar hé dat heb je er ongetwijfeld voor over als je onderstaande sfeerimpressie bekijkt!

brugge belgie roadtrip chocolade brugge belgie roadtrip chocolade brugge belgie roadtrip chocolade

Bier, bier en nog eens bier

Ja, dan gaan we gelijk door met het volgende waar je mee wordt overspoeld: BIER! Het hangt er natuurlijk vanaf of je een bierliefhebber bent (rosé bier telt ook hè). Maar ik lust op zijn tijd wel een lekker biertje. Tim is daar de overtreffende trap van, want hij begint te stralen bij de gigantische winkels vol speciaal biertjes in deze stad. Ook heeft Brugge een aantal “eigen” biertjes, waaronder de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. De stad kent een aantal bierbrouwerijen (meest bekende is de Halve Maan), maar hier hebben wij geen bezoek aan gebracht.

 

brugge belgie roadtrip bier

Ben jij weleens in Brugge geweest? Ik hoop dat deze stad in België anders heel snel op jouw lijstje komt staan, want ik vond het een echte aanrader! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *