Puppy talk,  Thuis

Puppy talk | Eerste maand met Bowie

Op woensdag 10 maart 2021 mochten we onze pup Bowie ophalen. Inmiddels zijn we een maand verder en je kunt gerust stellen dat zo’n eerste periode behoorlijk wennen is. Daarbij is het natuurlijk ook zo dat – ook al heb ik vroeger wel honden gehad – we allebei nog nooit een pup zelf hebben grootgebracht. Super spannend allemaal natuurlijk en zeker ook behoorlijk intensief. Maar we hebben daarnaast ook een hoop liefde, vermaak en mijlpalen gehad de afgelopen weken. Hoe de eerste maand met Bowie is verlopen lees je in deze blog!

Over Bowie

Allereerst natuurlijk even een stukje over Bowie zelf. Bowie is een F1 GoldenDoodle pup. Dit staat voor een kruising tussen een Golden Retriever (mama) en een Koningspoedel (papa). Geen officieel ras dus maar tegenwoordig behoorlijk “beroemd”. Dit type kruising is niet gegarandeerd “hypoallergeen”, zoals andere kruising vaak beter kunnen vallen bij mensen die allergisch zijn. Gelukkig zijn wij dat niet dus dat was geen punt! Bowie is op 16 januari 2021 geboren in een nestje in huiselijke kring in Schiedam. Samen met haar 9 broertjes en zusjes is ze bij haar moeder opgegroeid en heeft ze goed kunnen socialiseren. Toen Bowie bij ons kwam was ze 7,5 week oud en inmiddels is ze alweer (bijna) 12 weken oud!

Eerste dagen thuis

De eerste dagen thuis staan er om bekend dat ze nogal pittig kunnen zijn, met name door de nachten. Gelukkig had ik een topper van een vent die bereid was om op de bank te slapen, zodat ik in m’n bedje de nodige uurtjes kon maken en hij als het nodig was Bowie kon kalmeren of met haar naar buiten kon. Na 3 nachten leek het eigenlijk wel heel goed te gaan, dus kon hij weer in z’n bed gaan slapen. Wel liet hij haar ’s nachts nog 1 keertje uit aangezien een pup van 8 weken nog niet de hele nacht der plas kan ophouden. Ook merkten we al snel dat Bowie niet zo snel geneigd was binnen te plassen of poepen, dus qua zindelijkheid ging het al snel vrij goed. Natuurlijk stonden we ook vaak voor niks buiten, omdat ze bijvoorbeeld werd afgeleid door rondvliegende blaadjes, kwakende eenden of voorbijgangers. Maar ach, daar is ’t een puppy voor!

Commando’s leren & socialiseren

De afgelopen maand zijn we volop bezig geweest met het aanleren van commando’s. Want ja, wil je een beetje grip hebben op het gedrag van een pup dan is dat wel de basis. Nu hoefde Bowie natuurlijk niet vanaf dag 1 al alles te kunnen, maar al gaandeweg merkten we dat ze erg leergierig is en voor snoepjes een hoop wilt doen. Ook pakt ze dingen snel op en hoe leuk is het dan om hier steeds een beetje verder in te ontwikkelen. De commando’s die ze nu (zo goed als) beheerst zijn: zit, af, hier, los, poot en high five! Verder zijn we druk met stop, blijf en netjes aan de lijn lopen. Daarnaast hebben we de afgelopen weken waar mogelijk Bowie meegenomen naar nieuwe situaties onder het mom van socialiseren: op bezoek bij anderen, in de auto, naar puppycursus / socialisatielessen, spelen met de hond van mijn moeder en een wandeling door de binnenstad. Verder valt er buiten genoeg te beleven dus er is altijd wel iets nieuws voor Bowie!

Be prepared

Maar voordat je denkt dat het hebben van een puppy allemaal rozengeur en maneschijn is… hierbij even een leuk lijstje om je even uit die droom te helpen! PS. Lees alles natuurlijk wel met een knipoog 😉

  • Wist je… dat je je schoenen niet meer aan kunt trekken zonder dat je veters worden aangevallen
  • Wist je… dat je puppy gaat blaffen naar de meest random voorwerpen omdat ze het spannend vindt, like: een vaas, een doos, een boodschappentas en natuurlijk de stofzuiger
  • Wist je… dat je met een beetje pech je dag begint met een uitgebreide douchesessie mét pup om vervolgens de rest van de dag alle knuffeltjes en kleden te wassen na een nachtelijk ongelukje
  • Wist je… dat je puppy kan veranderen in een piranha en je handen nergens veilig zijn
  • Wist je… dat je ’s morgens geen tijd hebt om zélf te plassen nadat je wakker wordt omdat je pup overduidelijk op je zit te wachten in de bench
  • Wist je… dat je al je planten een nieuw plekje moet geven in huis omdat ze anders worden leeg gegraven of kaalgeplukt
  • Wist je… dat als je puppy reisziek is, je met een beetje pech soms het hier en daar moet opvangen (bijvoorbeeld in je eigen shirt)
  • Wist je… dat je achillespees soms aangezien wordt voor een lekker speeltje

Kortom, we hebben een hoop mogen beleven met onze kleine dondersteen. Het is intensief, je geduld wordt soms op de proef gesteld maar het is vooral een bron van gezelligheid, hilarische momenten en veel liefde!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *