project gezond update blog
Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Project gezond | Update week #6

In de update van vorige week  over Project Gezond gaf ik mezelf een beetje meer druk. Na 3 weken geen resultaat te hebben gehaald, vond ik het weer tijd om gas te gaan geven. De touwtjes waren namelijk iets losser geworden en dat was te merken in het resultaat (geen resultaat dus). Of deze druk een beetje geholpen heeft? Dat lees je in deze blog!

Streng doch rechtvaardig

Waar ligt de grens? Wanneer geef je toe aan bepaalde behoeften en wanneer moet je binnen de grenzen blijven? Ik vind het soms lastig, maar de afgelopen weken stonden in het teken van wat meer feestjes en (daardoor) ook iets lossere touwtjes. Ik wil mezelf wel íets gunnen op zijn tijd, maar dan wel in een gezonde balans. En dat laatste blijft lastig, want het is altijd een spelletje in mijn hoofd. Een spelletje tussen de verstandige Madelon die graag gewicht wilt verliezen en daar dus streng/gecontroleerd mee om kan gaan, maar ook de Madelon die toch behoorlijk van zoetigheden houdt, emotie-eter is en moeite heeft met portiecontrole. Ik denk niet dat dat laatste ooit weg zal gaan, maar ik wil dolgraag leren hiermee beter om te gaan. En ja, dat gaat al beter… maar soms neemt de ongecontroleerde-eter plots de overhand en voor ik het doorheb betrap ik mezelf daarop. Blijven oefenen dus 🙂

Vooruit plannen en voorbereiden

Wat tot nu toe erg helpt om zo min mogelijk chaos te veroorzaken is plannen en vooruit denken. Zeker op een lange studiedag is het belangrijk om voldoende eten mee te nemen (want ja, met een kantine in de buurt is een fout zo gemaakt). Dit gaat tot nu toe goed, door ’s avonds alles klaar te zetten zodat ik ’s morgens het direct in mijn tas te kunnen stoppen.

gewichtverlies grafiek

Resultaat na 6 weken

Start

114.1 KG
BMI: 35,2 (categorie extreme obesitas)

Resultaat na week #6

109.5 KG (- 4.6 KG)
BMI: 33,8 (categorie obesitas)

YES!! Een dalende lijn waar je blij van wordt én ik heb mijn belofte van vorige week waargemaakt! Het voelt goed om weer vooruitgang te boeken, dat motiveert natuurlijk weer! Misschien moet ik vaker zo’n druk op mezelf leggen… dus hé, volgende week wil ik dolgraag onder de 109.0 kg wegen. Zou ’t gaan lukken? Oké, ik weet dat ik dat zelf in de hand heb dus ik ga m’n best weer doen.

Tot volgende week?

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *