project gezond update
Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Project gezond update #8 | de laatste week!

Vorige week is er geen update online gekomen over Project gezond, maar dat maakte die van deze week natuurlijk alleen maar spannender! Vandaag heb ik 8 weken lang het boek gevolg van Project gezond. Meer weten over dit boek? In deze blog legde ik uit hoe het in elkaar zit! Ik had zelf niet verwacht dat ik de 8 weken vol zou maken, maar niets is minder waar. En nu… is het tijd voor de eindstand! 

Laatste weken

Het is wel zo eerlijk om te zeggen dat de afgelopen weken niet he-le-maal super gegaan is. Ik had veel sociale bezigheden: verjaardagen, feestjes, afspraken en de motivatie schoot er weer een klein beetje bij in. Ook kreeg ik weer wat eetbuien en daar baal ik wel van. Zonde. Dat is het zeker. Mijn motivatie en discipline is over het algemeen vrij groot geweest, maar af en toe gaat het even mis. Wat dit dan is, weet ik niet. Het is met name emotie-eten, een soort comfort food idee. Af en toe moet dat natuurlijk kunnen maar het is het fijnst om gewoon mijn eetgedrag onder controle te hebben.

Eindstand

Ik zal er geen doekjes om winden, want het is tijd voor de eindstand van 8 weken Project gezond *trommelgeroffel*…

Start

114.1 KG
BMI: 35,2 (categorie extreme obesitas)

Resultaat na week #8

109.1 KG (- 5.0 KG)
BMI: 33,7 (categorie obesitas)

project gezond gewicht grafiek

Én daarnaast heb ik ook omtrek maten bijgehouden en die geven de volgende resultaten:

 • Taille: – 6 cm
 • Buik: – 5 cm
 • Bovenbeen: – 1.5 cm

En nu?

Het mag vanzelfsprekend zijn dat ik nog niet ben waar ik wil zijn, maar ik ben SUPER blij dat ik dit resultaat heb bereikt in de afgelopen 2 maanden. Voor mij alleen maar motivatie om het boek gewoon weer vanaf voor af aan te starten en dat is dus precies wat ik nu aan het doen ben!

Next goal: 105 kg!

Mij lijkt het leuk om hier over te blijven bloggen, maar de vraag is hoe vaak ik updates zal gaan plaatsen. Laat me gerust weten wat jij leuk zou vinden: elke week, elke 2 weken of maandelijks?

 

4 reacties

 • Maud

  Hoi Madelon,

  Allereerst gefeliciteerd met je behaalde resultaat!

  Toevallig zijn mijn ouders en ik ook aangekomen bij de 8e week van het project. In de vakantie ging het vooral heel goed bij mij. Vooral de lange dagen stage, school en werk zorgen er bij mij voor dat ik niet meer precies eet wat er in het menu staat. Wel probeer ik dingen die ik weet vanuit het boek te eten. Ik merk ook dat mijn motivatie schommelt en het ligt aan hoeveel tijd ik heb. Bijv crackers of een salade meenemen vind ik zelf lastiger dan boterhammen, ivm inpakken en opeten tijdens stage. Soms is het ook vanwege tijd dat het lastig is om je eraan te houden vind ik en hoe ga je dat allemaal inpakken en meenemen tijdens werk..

  Wij beginnen ook gewoon weer bij week 1. Ik denk dat het ook belangrijk is om te kijken naar de verandering die je al hebt doorgemaakt tov je oude eetpatroon en dat je dan al ziet dat je echt wel al dingen hebt veranderd. Zo at ik zelf wel minimaal 3 koekjes per dag of andere lekkere dingen. Dit probeer ik te beperken tot in de avond iets lekkers te eten.

  Ik volg graag je verhalen om te zien hoe het bij jou verloopt.

  Heel veel succes! Komt helemaal goed!

  • madelonsophie

   Hi Maud,

   Wat super leuk om te lezen dat jullie er ook zo druk mee bezig zijn. Goed bezig!!
   Je hebt zeker gelijk wat betreft het focussen op wat al goed gaat, dat motiveert alleen maar. Zo heb ik al 8 weken lang geen zak drop open getrokken en opgesmikkeld. Oké, dat deed ik niet dagelijks maar was wel een probleem…

   Ik heb berekend voor mezelf qua kcal maar ik kom nog steeds boven de 2100 kcal uit om af te vallen dus ik blijf vooralsnog wel op dit kcal budget zitten.

   Super veel succes!!

 • Maud

  Oja, ik ga zelf vanaf week 1 ook naar een lager menu om te kijken wat dat voor een effect heeft en dan wil ik me weer gaan voornemen om me er zoveel mogelijk precies aan te houden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *