Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Project Gezond gaat door… of niet? | Gezond(er) leven #1

Na het afronden van het 8-weekse boek Project Gezond, besloot ik opnieuw te beginnen vanaf week 1. Nog een succesvolle slag slaan, was de intentie. Was. Ja, die start was namelijk alles behalve succesvol. Ik merkte dat ik de motivatie verloor om direct door te gaan. In deze blog vertel ik je hier alles over én wat nu mijn plan is! 

Ga ik stoppen met Project Gezond?

Nouja, voor nu even wel. Toen ik direct na week 8 weer bij week 1 begon, merkte ik dat de motivatie om alles netjes te blijven volgen wat minder hoog was dan gehoopt. Met een resultaat van – 5 kg na die 8 weken, hoop(te) ik dit natuurlijk nogmaals te kunnen bereiken. Zonder sterke motivatie en discipline kom je alleen helaas niet zo ver en dat deed me inzien dat dit misschien niet het moment is om direct weer verder te gaan met het boek. Daarnaast vind ik het niet fair naar Tim toe om ons met de warme maaltijden vast te houden aan het boek, terwijl ik de rest van de tijd niet voldoende discipline heb om het te volgen. Hij heeft tenslotte al 8 weken lang rekening met mij gehouden, boodschappen voor mij in huis gehaald en vooral aan mij gedacht. Samen besloten we dan ook dat het voor NU beter is om het boek eventjes los te laten. 

Wil ik niet meer afvallen?

Uiteraard laat ik mijn doel niet vallen, want na een week of 2 vol chaos en onbeheerste eetmomenten ben ik er wel degelijk aan toe om de draad weer wat meer op te pakken. Van het “gesnack” of “gezondig” word ik namelijk helemaal niet gelukkiger. Dit keer probeer ik dat (eerst) op eigen kracht weer te ervaren, omdat ik van de afgelopen 8 weken veel heb geleerd over wat ik zoal zou moeten eten op een dag. Leerzaam was het boek dus zeker. Een goede test dus om te kijken of ik dit voor mijzelf kan toepassen, zonder strikt een menu te volgen. Eigenlijk een grote uitdaging dus, hoeveel ik daadwerkelijk heb geleerd van dit boek (inhoudelijk maar ook mentaal). Daarnaast staat onze voorraadkast nog vol met allerlei ingrediënten van gerechten, dus is dit een mooi moment om dat netjes op te maken. Dit kan natuurlijk (ook) gewoon door een gerecht uit het boek erbij te pakken! Kortom, ik zie deze beslissing niet als falen of tegenvaller, maar gewoon een keuze voor iets wat op dit moment beter voelt en waar ik misschien eveneens een resultaat door kan krijgen.

Huidige stand van zaken

De laatste meting was na 8 weken, zoals je kunt lezen in deze blog.

  • Startgewicht (8 aug ’18): 114.1 kg
  • Resultaat na 8 weken Project Gezond (3 okt ’18): 109.1 kg (- 5.0 kg)
  • Huidige gewicht (17 okt ’18): 109.1 kg (- 5.0 kg)

Eerlijk gezegd is dit niet een tussenstand die ik had verwacht, gezien de “misstapjes” van de afgelopen 2 weken… maar blijkbaar heb ik mijn gewicht alsnog stabiel gehouden. Meevaller dus!

En nu verder?

Ik blijf het fijn vinden om te bloggen over dit onderwerp. Het geeft motivatie voor mijzelf en dat is natuurlijk al mega fijn. Daarom kunnen jullie elke 2 weken een nieuwe update verwachten hierover. Niet meer onder de naam Project Gezond, maar onder “Gezond(er) leven updates”.

Zie ik je hier weer over 2 weken?

2 reacties

  • Madelon

    Wat fijn dat het afvallen gelukt is, maar ook goed dat je kiest om het nu zonder boek te proberen omdat dat beter voelt. Ik wens je verder veel succes ermee! PS. Ik kom niet vaak een naamgenoot tegen, laat staan online. Wat toevallig! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *