Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Moeizame herstart & update week 8

Na een week vakantie vieren, waarbij ik genoten heb van wat extraatjes, ben ik inmiddels weer een week bezig met het oppakken van mijn patroon zoals ik de eerste 6 weken gemakkelijk volhield. Dat ik dit best lastig vond, staat voorop. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht en die ijzersterke discipline terugvinden is best even lastig. Maar ook dat is “part of the progress” en juist daarom heel leerzaam om hierover te schrijven vandaag. Uiteraard vind je deze blog ook weer een update van alweer week numero 8!

Tijd om te herpakken

Zoals ik in de blog van week #6 schreef, gaf ik mijzelf een vrijbrief tijdens de week vakantie om even wat meer extraatjes of juist andere dingen te eten. Even geen calorieën tellen. Dit loslaten ging uiteraard zonder problemen. Toch vond ik het fijn om te merken dat ik niet als reactie op deze vrijbrief, helemaal los wilde gaan omdat het even kon. Dat viel reuze mee en ook mijn eetlust was merkbaar wat afgenomen. Afgelopen maandag pakte ik het weer op en deelde ik mijn voedingsdagboek via instagram. Een fijne manier om het weer op te pakken en gelijk een stok achter de deur. Die dag lukte dan ook goed om mij weer te herpakken. De andere dagen van deze week lukte dat minder goed. Minder consequent, minder regelmaat, hier en daar wat andere keuzes dan ik zou willen en wat meer trek. En ja, dat is dan best even lastig. Waarom is het nu zo moeilijk, terwijl het me 6 weken lang heel erg goed af ging? Waarom kan ik die trek nu minder goed onderdrukken? Waarom verlies ik mijn regelmaat een beetje? Ik heb het deze week iets meer gelaten voor wat het is, mede door mijn agenda en mijn gezondheid. Het resultaat (lees je hieronder) valt niet tegen en dat bevestigt dat ik het echt niet slecht gedaan heb. Komende week weer vol goede moed proberen in dezelfde modus te komen als voorheen!

Update week #8

Met een week waarin ik genoten hebben van allerlei extraatjes en niets heb bijgehouden qua kCal én een week (deze week) waarin het me niet helemaal lukte om het weer op te pakken zoals in de 6 weken hiervoor, ben ik heel erg blij met het resultaat op de resultaat. Ik ben ten opzichte van week 6 alsnog 0,9 kg afgevallen en dat beschouw ik als een heel mooi resultaat. De basis ligt er en dat zit blijkbaar wel goed. Zou ik in week #10 dan toch mogen gaan schrijven over 10 kg in 10 weken? I hope so!

Centimers na 8 weken

Het verschil tussen de metingen in week 4 en nu in week 8 betreft op de weegschaal “slechts” 2,5 kg maar de centimeters liegen er niet om. Zo zie je maar dat de weegschaal echt niet alles zegt over de resultaten die je behaalt.

  • Borst |- 2 cm (totaal: – 2 cm)
  • Taille | – 2 cm (totaal: – 5 cm)
  • Buik | – 3 cm (totaal: – 6 cm)
  • Heup | – 4 cm (totaal: – 6 cm)
  • Bovenbeen | – 2 cm (totaal: – 4 cm)

De tussenstand na 8 weken is maar liefst 23 cm (t.o.v. 11 cm in week 4)!

Vanaf nu staat er weer wekelijks een blog online met een update,
tot over een week! <3

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.