Creatief,  Thuis

Mijn favoriete mobiele apps voor foto’s | Fotografie by Madelon Sophie

Foto’s bewerken, dat doe ik bijna dagelijks. Ik vind het leuk om te doen, omdat je er vaak zoveel meer door uit een plaatje kan halen. In deze blog deel ik mijn favoriete apps om foto’s te bewerken!

#1 Lightroom CC

 Voor het bewerken van de foto’s van een fotoshoot gebruik ik op mijn laptop altijd Lightroom CC. Toen ik ontdekte dat er ook een mobiele versie van was, werd dit vrijwel direct mijn favorietje! Je hebt zóveel opties om je foto’s te corrigeren en alles werkt overzichtelijk en prettig. Nog een top? Bij een (betaald) account van Creative Cloud kun je de foto’s synchroniseren, waardoor je er zowel op je mobiel als laptop mee kunt werken.

➤ Gratis, beschikbaar voor zowel iOS als Android
➤ Downloaden: App Store of Google Play

lightroom cc mobile app
Lightroom CC
lightroom cc mobile app
Lightroom CC

#2 Afterlight 2

Het toffe van deze app is dat er allerlei ‘presets’ zijn, waarbij je een soort Instagram filter over je foto kunt leggen. Er zijn gratis en betaalde filters, dus die keuze ligt bij jezelf. Daarnaast kun je ook de standaard instellingen aanpassen van de foto, zoals kleur en belichting. Ook zijn er allerlei extra opties. Nadeel is wel dat deze app geld kost én alleen voor Apple-gebruikers beschikbaar is.

➤ Prijs: €3,49, beschikbaar voor iOS
➤ Downloaden: App Store

Afterlight 2 app
Afterlight 2
Afterlight 2 app
Afterlight 2

#3 Whitagram

Deze app gebruik ik eigenlijk alleen om een kader te plaatsen om foto’s maar je kunt in deze app ook teksten en illustraties plaatsen op je foto! Ook is er een editor-modus om je foto’s te bewerken, maar deze is niet zo uitgebreid als de 2 apps die ik hier boven genoemd heb. Nadeel: ook deze app is alleen voor iOS beschikbaar.

➤ Gratis, beschikbaar voor iOS
➤ Downloaden: App Store

whitagram app
Whitagram

Wat is jouw favoriete app om je foto’s mee te bewerken? Laat het weten in de comments!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *