valencia building
Algemeen,  Op Reis

Introductie | Reizen by Madelon Sophie

In deze introductieblog over ‘Reizen’ vertel ik je graag waarom je artikelen in deze categorie terug zult vinden op by Madelon Sophie. Dat ik een grote passie voor reizen heb, zullen de mensen die mij kennen geen verrassing vinden. Maar mocht je me nog niet kennen, dan vertel ik je maar al te graag meer hierover door middel van deze vraag & antwoord blog!

 “Waar is jouw passie voor reizen begonnen?”

Op jonge leeftijd dacht ik niet echt bewust na over (mijn passie voor) reizen. Ik ging vroeger op leuke vakanties binnen Europa, wat vooral bestond uit kamperen met het gezin in onder andere Hongarije, Kroatië en Oostenrijk. Toen ik in de 4e klas van de middelbare school op uitwisseling ging naar Amerika, merkte inmiddels iets bewuster te worden van het feit dat het super tof is om nieuwe plekken te bezoeken. Zo’n 1-2 jaar later bezocht ik Amerika opnieuw, samen met een vriendinnetje. Achteraf best stoer want op 17-jarige leeftijd stapte ik zonder problemen het vliegtuig in – inclusief tussenstop op IJsland – terwijl ik echt nog geen super ervaren reiziger was. Al met al is mijn passie dus begonnen toen ik “zelfstandig” ging reizen. Toen ben ik eigenlijk pas echt gaan beseffen hoe mooi is andere culturen, landschappen en gewoonten te leren kennen.

New York City – USA
Times Square, New York City – USA

“Aan welk plekje bewaar je de mooiste herinneringen?”

Oef, lastig! Mijn eerste vakantie samen met Tim naar Valencia was onwijs mooi en bijzonder, maar tóch ga ik voor mijn backpackreis in mijn eentje naar Bali en de Gili-eilanden. Met name deze eilanden hebben mijn hart gestolen en wat zou ik hier dolgraag nog een keer terugkomen! Mijn maand backpacken begon ik met een introprogramma en deze eindigde op Gili Trawangan. Op dit eiland had ik de tijd van mijn leven, maakte ik de stap naar zelfstandig backpacken, leerde ik Nydia kennen die nog steeds een goede vriendin van me is én behaalde ik mijn Open Water PADI. Dat laatste had ik niet gepland en al helemaal niet verwacht. Stel je voor dat je zwemmen in de zee sowieso al spannend vindt met alle dieren onder je voeten. Dan vraag je je toch wel even af waarom duiken zo tof kan zijn. Toen ik tóch een discovery dive deed om het een kans te geven was ik om. De rust die onderwater heerst waarbij je alleen jezelf hoort ademen door de luchtbellen is prachtig. Ook zag ik hier voor het eerst schildpadden zwemmen in het “wild”, wat ik nooit zal vergeten! Nog meer tips voor Gili Trawangan vind je hier!

Bali gili trawangan diving
Duiken op Gili Trawangan – Indonesië

“Wat zijn je top 3 van steden waar je tot nu toe bent geweest?”

Oké, deze is wel goed te doen. Komt tie:

  1. New York City
  2. Valencia
  3. Londen

Allereerst moest ik natuurlijk even bedenken waar ik allemaal geweest ben, haha. Tijdens mijn twee reizen naar Amerika kreeg ik de kans om New York City twee keer te bewonderen. Deze stad staat dan ook met stipt op 1! Daarna volgt dus Valencia, wat ik echt de ideale citytrip bestemming vindt: een historisch centrum, moderne architectuur en een strand. Kan de combinatie nog beter? Londen sluit het rijtje mooi af. Een toffe stad met veel bezienswaardigheden!

valencia
Valencia – Spanje

“Wat staat er in je bucketlist top 3?”

  1. Nieuw Zeeland
  2. Australië
  3. IJsland

Deze bestemmingen zijn echt mijn allergrootste dromen. Kenmerkend aan alle drie is toch dat het er vooral om de indrukwekkende (en ruige) landschappen gaat en ja, daar houd ik wel van. Ik ben geen typische hiker of actieveling voor vakanties maar ik houd er enorm van om indrukwekkende landschappen op te zoeken. Ook voor bergroutes en haarspeldbochten word ik tegenwoordig niet meer zenuwachtig dus bring it on mountains!
(sidenote: het feit dat ik reisziek ben is niet ideaal voor deze bucketlist…)

“Wat is je top 3 landen waar je bent geweest?”

  1. Indonesië
  2. Amerika
  3. Spanje

Behoorlijk gevarieerde top 3 dit keer. Van Azië naar Noord-Amerika naar Europa. Voordat ik naar Bali was geweest had ik eigenlijk niet zo heel veel met Azië. Ik kon me er niet veel bij voorstellen en vond vooral het cultuurverschil spannend en daardoor trok het me in eerste instantie wat minder. Ik bedoel, ik was daarvoor alleen in Europa en Amerika geweest dus goed ontwikkelde, toch wel Westerse bestemmingen hadden mijn lijstje gepasseerd. Desalniettemin stool Indonesië mijn hart en ik zou dan ook dolgraag meer van Azië willen zien. Oké, maar ik zal eerlijk zijn. Dit geldt stiekem voor elke willekeurige andere bestemming haha!

“Welke bucketlist items staan er op je lijstje die binnenkort worden afgestreept?” 

Op dit moment staat er niet héél erg veel op de planning… behalve een reis naar Noorwegen in de zomervakantie met mijn familie. Dat is natuurlijk súper tof en een bezoek aan Scandinavië stond ook echt wel hoog op mijn lijstje. Ik ben in ieder geval onwijs benieuwd naar deze (nieuwe) bestemming!

Wat is jouw favoriete bestemming? Laat het weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *