persoonlijke blog madelon sophie
Burn-out,  Madelon Sophie

Introductie | Persoonlijk by Madelon Sophie

Op de blog die ik bijhield voordat by Madelon Sophie ontstond schreef ik veel persoonlijke teksten. Ik kon hierop mijn ei kwijt over bijvoorbeeld het overspannen raken als twintiger, de problemen die ik heb met gewicht verliezen en andere gedachtenspinsels. Voor mij betekent het veel om bepaalde ervaringen met jullie te delen. Dit doet me goed. Daarom zal ik op by Madelon Sophie deze categorie ook zeker een plekje geven. In deze blog vertel ik je één van de belangrijkste onderwerpen waarover ik schreef. Lees snel verder!

Studeren

Vijf jaar geleden begon ik aan de studie Geneeskunde in Rotterdam. Ik ging op kamers en begon vol goede moed aan deze pittige studie. Ik moest leren studeren en behaalde in het eerste jaar met hard werken mijn propedeuse. Vanaf het tweede jaar begon er een kleine achterstond op te bouwen en in mijn derde jaar kreeg ik de ziekte van Pfeiffer gedurende een half jaar. Hierdoor was het niet meer haalbaar mijn bachelor in drie jaar te halen en ik besloot me erbij neer te leggen dat het een jaar langer zou worden.

Overspannen & nieuwe studie

Toen ik in dit vierde jaar door de hoge druk en het inmiddels opgebouwde hoge stressniveau overspannen raakte werd het allemaal nog lastiger. Het doormaken hiervan heeft ervoor gezorgd dat ik me af ging vragen of ik op de juiste plek zit en of ik hier gelukkig van word. Ik kan je vast verklappen dat het antwoord hierop nee was. Ik besloot goed uit te zoeken wat ik moest doen en ook de conclusie hiervan verklap ik vast: ik ga in september Fysiotherapie studeren en dus stoppen met Geneeskunde. Met slechts 3 vakken resterend voor het afsluiten van de bachelor begon ik het vijfde studiejaar met de insteek om de bachelor af te ronden en daarna te starten met de fysiotherapie.

En nu?

Op de dag dat ik deze blog schrijf, heb ik besloten de bachelor Geneeskunde niet af te ronden. Waarom? Omdat mijn gezondheid zoveel belangrijker is dan een papiertje waar ik niets mee zal gaan doen. Deze keuze is lastig door mijn ambitieuze en perfectionistische karakter maar gelukkig heb ik geleerd van het overspannen zijn. Geluk is zoveel belangrijker! Ik heb in ieder geval heel veel zin om te beginnen aan mijn nieuwe studie 🙂

Zo, dat is eruit. Kiezen voor geluk in plaats van streven naar perfectie, dat is mijn nieuwe instelling waar ik mee aan de slag ga. Geluk is zo belangrijk! <3

PS. Die oude blog waar ik het in de inleiding over had, ben ik helaas kwijt geraakt door problemen met back-ups & hosting vandaar dat die niet meer bestaat.