fotograaf madelon sophie fotografie
Madelon Sophie

Introductie | Lifestyle by Madelon Sophie

In deze introductieblog over ‘Lifestyle’ vertel ik je graag wat voor artikelen je in deze categorie terug zult vinden op by Madelon Sophie. Lifestyle is een veelgebruikte term in (bloggers)wereld en omvat diverse onderwerpen. Precies daarom gebruik ik deze term ook: ik wil namelijk dolgraag schrijven over ALLES wat ik leuk vind. Je kunt artikelen verwachten over allerlei dingen die voor geluk zorgen in het leven. Om je alvast een introductie te geven vertel ik je in deze blog meer over een aantal van mijn huidige hobby’s!

Muziek

Muziek luisteren is iets waar ik niet zonder kan. Ik hecht vaak herinneren aan nummers of klanken en kan deze herinneringen na lange tijd nog steeds goed ervaren. Iedereen zal het wel herkennen: het memorabele liedje van je vakantie samen met je vriendinnen of dat nummer dat gespeeld werd tijdens je favoriete film. Ik heb vaak bij bepaalde klanken of tonen dat ik mee kan worden gevoerd in muziek en ontroerd kan raken. Bijzonder hè?

Muziek luisteren is het ene deel van deze passie, maar het andere deel bestaat uit iets met een gitaar en een piano. Deze twee instrumenten heb ik namelijk op eigen houtje leren bespelen. Rond mijn 14e startte ik op een keyboard, gekocht met mijn eigen zakgeld. Ik leende muziekboeken van een vriendinnetje en elke dag oefende ik om te spelen. Het nummer Canon in D van Pachellbel was het eerste nummer dat ik mijzelf had aan geleerd en nog altijd kan ik het nummer spelen. Naast piano heb ik mijzelf ook de basis van de gitaar leren spelen, wat op dit moment wel op een laag pitje staat. Kortom, muziek is belangrijk voor me! Oké, ik zal ook nog even verklappen dat ik 2 jaar lang in een koor gezongen heb tijdens mijn opleiding in Rotterdam. Echt groot zangtalent zit er niet op mijn stembanden maar er komt af en toe wat zuiver uit 🙂

Fotograferen

Samen met de start van mijn pianocarrière begon ook mijn interesse in de fotografie te ontwikkelen. In eerste instantie had ik de intentie om model te worden en maakte ik vooral #selfies. Oké, dat doe ik natuurlijk nog steeds… maar de afgelopen jaren heb ik mij druk bezig gehouden met deze uit de hand gelopen hobby. Portretfotografie vind ik prachtig en ik ben hier aan het ontdekken bij welk onderdeel mijn échte passie ligt. Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam onder de naam Madelon Sophie Fotografie.

fotograaf madelon sophie fotografie

Creativiteit

Vroeger was ik al een creatief meisje, maar nog steeds is het een uitlaatklep die ik eigenlijk te weinig toe pas. Denk aan schilderen, tekenen, haken, breien, maar ook leuke knutselpakketjes van de action vind ik interessant. Zodra ik met iets creatiefs aan de slag ga kan ik redelijk goed ontspanning vinden en dat is soms hard nodig! Schrijven is natuurlijk ook creatief en dat is precies waar ik nu mee bezig ben. Schrijven is voor mij een uitlaatklep, ontspanning en het zet het me aan het denken. Hopelijk kan ik deze energie ook aan jou overbrengen!

Houd jij van muziek, fotograferen of creativiteit? Houd dan zeker mijn blogs in de gaten! Wie weet vind je hier wat inspiratie of kun je lachen om mijn ervaringen (haha). 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *