lissabon reizen tas inpakken
Azië,  Op Reis

Ik ga op reis en ik neem mee #1 | Azië.Editie

Voorbereidingen treffen voor je vakantie/reis… iedereen doet het op z’n eigen manier. De één begint 2 dagen van te voren, de ander – lees: Madelon – een stuk eerder. Niet zonder reden overigens… want planning is key in mijn geval. Aangezien ik studeer en werk, zijn met name de toetsweken het recept voor een beetje chaos en stress. Als ik je vertel dat we 2 dagen na mijn laatste (2 weken durende) toetsweek in het vliegtuig stappen naar Azië, dan snap je ongetwijfeld iets beter waarom ik nu al hierover nadenk! Hoe ik dit precies ga doen? Dat ga ik je in deze en komende blogs vertellen! 

Vooruitdenken om chaos te voorkomen

Eigenlijk is dat precies waar het om draait. Ik weet nu al héél goed hoe druk ik het ga hebben, de laatste 2 weken school voor de start van de zomer. Waar een normale toetsweek bij mij 2 à 3 toetsen omvat, worden dat eind juni zo’n 6 stuks. Eindsprintje dus! Mijzelf kennende betekent dit: 2 weken lang stress, korte nachtjes, chaos, lange dagen maken, eindeloos studeren en een slecht humeur. Yep. Lekker sfeertje om je vakantie voor te bereiden is ’t niet, daar kan ook jij je ongetwijfeld wel in vinden. Op moment van schrijven heb ik nog zo’n 7 weken tot vertrek en dat maakt dat ik eigenlijk alle voorbereidingen binnen nu en 3-4 weken klaar wil hebben.

Azië.Editie

Voor het eerst ga ik samen met Tim een verre reis maken. Voor het eerst samen buiten Europa. We zullen een ruime 3 weken weg zijn, waarbij we 2 weken op Bali vertoeven en 1 week in Singapore. Een combi van zon, strand, cultuur, jungle maar ook het hypermoderne en chique Singapore. Daar moet je toch een beetje op kunnen kleden lijkt me toch? 😉 Een aantal voorbereidingen hebben we al getroffen, die lees je hieronder!

  • Vaccinaties via thuisvaccinatie.nl
  • Vervoer heenweg geregeld
  • Creditcard aanvraag uitgezet
  • Koffers geregeld die we kunnen lenen
  • Begonnen met het verzamelen van fijne muziek voor mijn “Zomer 2019” playlist op Spotify!
  • Zonnebrand gescoord – in de aanbieding, yay
  • Een nieuwe bikini én badpak gescoord want een aanvulling was wel nodig

Verder neem ik nu beetje bij beetje spullen mee bij de winkel (of vooral bij de drogist), die we mee gaan nemen. Denk aan medicatie (o.a. diarreeremmers etc). Dit kan natuurlijk ook allemaal wel in één keer, maar nu neem ik tijdens de reguliere boodschapjes gewoon steeds iets mee als ik iets in mij opkomt. Verder houd ik samen met Tim een lijstje bij in de app Trello, zodat we een overzicht houden van de to do’s. We zijn er dus nog lang niet, maar het begin is er!

Meer lezen over Bali:

SOCIALS | FB | INSTA

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *