het beste van de kweker plant groen interieur
Inspiratie,  Thuis,  Wonen

Help! Ik heb geen groene vingers + kortingscode!

Blijven planten bij jou eeuwig in leven of ben je eerder blij als ze het een maand volhouden? Sinds ik samenwoon met Tim breiden we onze groen-collectie aardig uit want geef toe… een beetje groen in huis doet het altijd goed! Inmiddels wonen we een half jaar in ons stulpje en blijkt het niet altijd even makkelijk te zijn om het groen ook daadwerkelijk groen te houden. 

Onze persoonlijke bloopers

Om te beginnen zal ik vertellen wat wij geleerd hebben in de afgelopen maanden. Wie weet heb je er wat aan. Maarrrr… keep in mind dat mijn groene vingers niet zo groen zijn en je deze adviezen dus niet moet lezen alsof we deskundigen zijn :-).

het beste van de kweker plant groen interieur

#1 Te kleine pot

Het is en blijft een gok. Je hebt een nieuwe aanwinst uitgezocht en zoekt er natuurlijk gelijk een geschikte bloempot bij. De kleur en vorm is natuurlijk de eerste reden om je keuze op te baseren, maarrrr… hoe groot moet die bloempot zijn? In eerste instantie kocht ik een pot waar de originele plastic pot uit het tuincentrum precies in past. Wist ik veel dat dit misschien wat krapjes zou zijn? Arme plant.
Hoe ik hier achter kwam? Een beetje gezond verstand in combinatie met planten die na verloop van tijd niet echt tevreden meer leken. Toen ik ze ging verhuizen naar een grote pot kon ik concluderen dat het aantal wortels op de bodem toch wel buiten proportie was en een beetje meer grond wel gewenst zou zijn. Tegenwoordig koop ik dus plantenpotten “op de groei”.

het beste van de kweker plant groen interieur
© by Madelon Sophie

#2 Uitdrogen of verdrinken?

Eenmaal geïnstalleerd in je stulpje, begint de zorg van je nieuwe aanwinst. Vergeet niet dat zo’n plant aandacht en liefde verdient, maar niet té veel! Ik denk dat we hier 3 plantjes om zee geholpen hebben door teveel water te geven (ja, oeps…). En ik maar denken dat ze zo dorstig waren. Voel dus goed aan de grond hoe vochtig deze is om te bepalen of dat scheutje extra water écht nodig is. Zeker in de winterperiode hebben planten een stuk minder water nodig dan je denkt.

#3 Bruine bladeren: what is wrong?

Stel je ziet dat de uiteinden van de plant bruin begint te verkleuren, wat denk je dat er aan de hand is met de plant? In eerste instantie dacht ik vooral aan te weinig water en/of een te kleine pot… maar een andere reden die ik op deze website vond was dat de plant gewoonweg te weinig licht kreeg. Goh, dat ik daar nog niet aan had gedacht bij een plant die midden in de kamer staat (dus het meest ver weg van beide raamkanten…). Tijd om ‘m even dichter bij het daglicht te zetten!

het beste van de kweker plant groen interieur
© by Madelon Sophie

Het Beste van de Kweker

In samenwerking met Het Beste van de Kweker mocht ik wat moois uitzoeken om onze plantjes in huis aan te vullen. Lastig, want er staat ongelofelijk veel moois op deze webshop. Om eerlijk te zijn, ik wist niet hoe dit zou werken. Een plant verzenden met de post? Hoe? Maar ik kan je uit ervaring vertellen dat de planten heel goed verpakt worden voor verzending waardoor ze in goede staat bij je thuis arriveren.

Op de blog van Het Beste van de Kweker lazen wij over “hufterproof planten” met tips voor de mensen zonder groene vingers! Ideaal dus om inspiratie op te doen. Tip! Als je de planten van Het Beste van de Kweker bekijkt kun je filteren op je persoonlijke verzorgingskwaliteiten. Hierbij kun je kiezen tussen “in de verzorging ben ik… (1) niet zo goed, (2) gemiddeld, (3) een natuurtalent. Zo krijg je alleen planten te zien die bij jouw kwaliteiten passen, haha!

het beste van de kweker plant groen interieur
© by Madelon Sophie
het beste van de kweker plant groen interieur
© by Madelon Sophie

Wij kozen voor een door hen samengestelde mix van groene planten. Een beetje variatie van planten die je wellicht zelf niet zomaar zou kopen, maar uiteindelijk heel tof staan in huis zoals je kunt zien op de foto’s in deze blog. En door deze toffe samenwerking met Het Beste van de Kweker mag ik tijdelijk een kortingscode aanbieden aan de lezers van deze blog.

Korting!

Door deze samenwerking mag ik onder mijn lezers/volgers een kortingscode aanbieden, dus sla je slag!

Kortingscode 10%: BYMADELONSOPHIE-10
Deze code is geldig t/m 17-12-2018.

Welke plant wil jij graag in huis hebben?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *