firework nye happy new year 2019
Madelon Sophie,  Personal talk

Hello 2019 #HAPPY2019!

Na een blog met afscheidsbrief aan het jaar 2018, is het natuurlijk ook tijd om een “plan” te maken voor het nieuwe jaar. Welkom 2019, ik vind het leuk dat je er bent! Ik heb een hoop plannen voor je… maar het geeft niks als iets niet lukt. I just want to be happy! Lees je mee met mijn voornemens voor 2019?  

#1 Foto’s naast online ook offline bewaren

Op het moment van schrijven van deze blog heb ik 8378 foto’s en/of video’s op mijn iPhone staan. Ik zal daar wel bij vertellen dat ik sowieso al een chaoot ben wat betreft het ordenen van die foto’s op mijn telefoon. Er zitten dus heel veel dubbelen/fouten tussen, maar dat is een ander “probleem”. Wat ik belangrijker vind is namelijk dat er tussen dat gigantische aantal een hoop memorabele momentjes liggen verstopt, die ik eigenlijk niet of nauwelijks terug kan vinden. Kortom, waarom maak ik (zoveel) foto’s als ik er vervolgens niets mee doe? Mijn voornemen is dan ook om gewoonweg te beginnen aan een plakboek. Grappig is wel dat ik al een ander plakboek bijhoud sinds ik samen met Tim ben. Hier zijn we op een gegeven moment mee begonnen en inmiddels is er 3 jaar aan mega toffe herinneringen te vinden in dit album. Precies zoiets wil ik ook gaan beginnen met “de rest van mijn leven”. Haha.

#2 Een goede balans hebben én houden voor de innerlijke Madelon

Zoals ik schreef in de blog over 2018, heb ik dit jaar een hoop stappen vooruit gezet. Stappen in de richting van een gezonde balans van alle zaken in ’t leven. Een belangrijk doel voor 2019 is om dit in stand te (kunnen blijven) houden. Klinkt misschien niet zo lastig, maar het is wel degelijks iets waar ik dagelijks mee bezig ben/moet zijn. Mijn perfectionistische/streberige karaktertje neemt anders gerust weer een loopje met me.

“Extremes are easy, striving for balance is hard”

persoonlijk blog burnout

#3 Van mentaal gezond naar fysiek gezond

Dit voornemen past goed bij nummer 2 en is niet per se iets heel “nieuws”. Sterker nog, in 2018 heb ik al een aardige strijd gevoerd met mijn fysieke gezondheid. Dit is mij NIET gelukt. Het is me niet gelukt hier een balans in te krijgen, gewicht te verliezen en conditioneel te verbeteren.
Nu er mentaal een gezonde balans is, is er denk ik eigenlijk ook pas écht ruimte om fysiek hetzelfde te zoeken. Ik bedoel hiermee niet dat het ik mijn mislukte pogingen goed kan praten van 2018, want het had echt kunnen lukken. Maar ik heb voor mezelf wel het idee nu het mentale verhaal een beetje naar de achtergrond gaat, ik meer focus kan gaan hebben op mijn fysieke gesteldheid. Ik heb sinds kort regelmatige werkdagen en feitelijk weet ik nu voor elke week wanneer ik wel of geen tijd heb om iets te doen.
Hoe en wat? Daar ga ik in een andere blog op in… anders wordt deze veel te lang!

#4 Meer muzikale ontspanning

Tijdens mijn “studententijd” – oké, nu klink ik echt oud – besteedde ik eigenlijk best wel veel tijd aan muzikale bezigheden. Zo heb ik gedurende 2 jaar gezongen bij een koor en hield ik mij bezig met gitaar- en pianospelen. Na de verhuizing zit ik alleen veel minder vaak op “mijn kamer”, precies waar deze instrumenten staan. Toen ik op kamers woonde stond alles namelijk op 16 m2 en zag ik mijn keyboard & gitaar altijd staan. Nu is dat heel anders en neem ik er (daardoor) nauwelijks de tijd voor. Concreter hoop ik dat ik in ieder geval wekelijks een keer de snaren of toetsen aanraak en ik zou het ook mega tof vinden misschien les te nemen – online of offline.

#5 Financiële buffer opbouwen

Iets waar ik de afgelopen 24 jaar nog niet in geslaagd ben is… een goed gevulde spaarrekening creëren. Ik wacht stiekem nog steeds tot de postcodeloterij een keertje langskomt, maar dat is dus helaas nog niet gelukt. Mijn omgang met geld helpt ook niet echt mee. Zo is er áltijd wel een spaardoel, groot of klein. En ja, dan staat er even geld op de bank maar vervolgens besteed ik het. Mijn doel voor 2019 is om éérst te sparen voor onze zomervakantie (huidige plan = naar BALI & SINGAPORE!!) en in het tweede halfjaar een gezonde spaarrekening te vormen. Nu maar hopen dat ik over een jaar kan schrijven dat dit gelukt is!

#6 Kostbare vriendschappen hebben & houden

Nu ik verhuisd ben en daardoor niet meer in mijn studentenstadje Rotterdam woon, is het soms best een beetje lastiger om mijn vriendinnetjes van daar te zien. Toch heeft dat tot nu toe nog geen probleem gevormd maar ik hoop dat ik in 2019 al mijn vrienden en vriendinnetjes bij me kan houden!

#7 Mijn passies verder ontwikkelen en laten groeien

Een mooi voornemen om deze blog mee te eindigen. Wat mijn passies dan zijn? Mijn blog en mijn fotografie-onderneming natuurlijk! Ik zou het echt mega tof vinden om by Madelon Sophie in 2019 te laten groeien en daardoor mijn blogs door een groter publiek te laten lezen. But no, ik hoef geen famous influencer/bekende blogger te worden. Nee ik hoop gewoon mijn eerlijke & oprechte verhalen met nog meer mensen te mogen gaan delen. En natuurlijk mijn fotografie-job… afgelopen jaar heeft er een switch plaatsgevonden in mijn focus, mijn niche. Hier hoop ik in 2019 steeds vaker mee aan de slag te mogen om zo vaker met mijn camera aan de slag te mogen!
Fact: in 2018 ging ik 10 keer (betaald) aan de slag. What will 2019 bring me?

Zo. Dat is mijn verhaal. Dit zijn mijn plannen, mijn doelen… wat is/zijn die van jou? Ik hoop je weer vaak te zien op by Madelon Sophie in het nieuwe jaar!

Fijne jaarwisseling & een fantastisch 2019 gewenst!

Liefs ❤︎

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *