portret by madelon sophie
Madelon Sophie,  Personal talk

Goodbye 2019

Net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor en daarvoor… is dit jaar weer voorbij gevlogen. Vorig jaar besloot ik een soort “afscheidsbrief” te schrijven aan het jaar 2018 in de vorm van een blogpost. Toen ik deze recent weer eens terug ging lezen, gaf dit me een nostalgisch gevoel. Heel persoonlijk en heel bijzonder om zo te kunnen lezen over een jaar. Ben je benieuwd? Je vindt deze blog hier. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik dit jaar weer hetzelfde wil gaan schrijven, ook al is de inhoud van deze blog een stukje anders dan die van vorig jaar. Lees je mee met deze afscheidsbrief aan 2019?

Lief tweeduizend-negentien, 

Zonder verwachtingen volgde jij het voorgaande jaar op. Het jaar 2018, waarin ik kon schrijven over een heleboel positieve zaken. Nee, 2018 was niet perfect en 2019 zou dat ongetwijfeld ook niet worden, maar toch viel het jaar 2019 op sommige vlakken wel een beetje (erg) tegen. Gelukkig staan naast die tegenvallers een he-le-boel mooie momenten en herinneringen, wat maakt dat ik het jaar alsnog met een goed gevoel afsluit. Eigenlijk vind ik dat ik ondanks alles gewoon re-te sterk ben gebleven. Gebleven inderdaad, want die ontwikkeling maakte ik door in de jaren ervoor door onder andere mijn burn-out. En ja, daar ben ik best wel een beetje trots op.

Gezondheid

Als je vaker een blog hebt gelezen op by Madelon Sophie, hoef ik je vast niet te vertellen dat mijn gezondheid dit jaar voor behoorlijk wat uitdagingen heeft gezorgd. Zo ging ik van 24 jaar nooit migraine te hebben gehad, naar een huidige tussenstand van 31 aanvallen in jawel, 31 weken. Nauwelijks een week zonder aanval, waarbij een aanval me gemiddeld zo’n 4-5 dagen nekt. Ook zijn er luchtwegproblemen bij komen kijken, waardoor ik nu standaard puffers gebruikt omdat ik anders benauwd wordt. Kortom, de goede dagen in de afgelopen 7 maanden zijn schaars geweest, de ziekenhuis en dokter bezoekjes daarentegen niet. En JA, ik heb hier zeker tranen om gelaten en er gefrustreerd door gevoeld. Ik heb me hierdoor eenzaam en geïsoleerd gevoeld. Ik ben alles behalve fysiek fit geworden en ik ben het vertrouwen in mijn eigen lichaam behoorlijk kwijt geweest en nog altijd vind ik het lastig in sommige situaties. Toch heeft het open zijn hierover er keer op keer voor gezorgd dat ik mijn veelal positieve mindset heb kunnen behouden. Begrip, betrokkenheid en hulp van anderen is nou eenmaal het belangrijkste wat je kunt krijgen in zo’n situatie en dat krijg je alleen door eerlijk te zijn naar jezelf én naar anderen over wat gaat en wat niet gaat. Of het nou gaat om je partner, je familie of je werk: mijn visie is, openheid is key.

Werk & studie

Eigenlijk is het jaar 2019 op het gebied van werk en studie, zonder slag of stoot verlopen. Mijn werk bevalt goed, ik heb leuke collega’s en een fijne mate van betrokkenheid bij elkaar. Wel ben ik gezien mijn gezondheid een tijdje minder uur gaan werken, wat inmiddels bijna volledig weer is opgebouwd. Tijdens het eerste studiejaar van Fysiotherapie heb ik mijn propedeuse met prachtige cijfers behaald en ook het tweede jaar verloopt prima. Ik ben onwijs dankbaar dat zowel studie als werk goed verlopen, ondanks de situatie. Eigenlijk bevestigt het voor mij dat ik mentaal goed in mijn vel zit (iets wat een paar jaar geleden wel anders was), anders had ik die combinatie nooit weten vol te houden. Ik voel me mentaal goed, zit op mijn plek en ga met plezier naar zowel werk al studie. Ik ontwikkel me steeds een beetje meer waarbij ik van mezelf van blijf leren.

Body & mind

Tja, je leest het eigenlijk al in de andere onderwerpen terug. Waar mijn koppie behoorlijk in control is (geweest) het afgelopen jaar, is mijn body dat helemaal niet. Sterker nog, ondanks een serieuze poging om gewicht te verliezen (te lezen in deze blogs) ben ik momenteel, zo lekker na de kerstdagen op mijn zwaarste gewicht ooit en ben ik álles behalve fit. Terwijl ik niet dacht dat m’n gewicht ooit nog hoger zou worden, is dat helaas wel gebeurd. Wat dat betreft baal ik maar weet ik ook dat mijn motivatie niet de enige belemmerende factor hiervoor is geweest. Ondanks dat ben ik wel trots op alles wat mijn lichaam wél voor elkaar gekregen heeft, in pittige tijden. Komend jaar zal ik hier een grote focus op gaan leggen en ik hoop eind 2020 hier een ander verhaal over te mogen schrijven. Over de hoe en wat, zal ik in andere blogs verder gaan schrijven.

Dank aan alle lieve mensen, offline en online, die betrokken zijn geweest bij mijn persoonlijke verhalen en ervaringen. Dank voor alle steun en kracht die ik hiervan heb mogen ontvangen en dank dat er in 2019 een heel mooi aantal lezers zijn geweest op by Madelon Sophie. Ik wens jou een fijne jaarwisseling en een liefdevol en gezond 2020!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *