Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Gezonder leven #5 | Mijn 5 persoonlijke valkuilen

In de vorige blog kon je lezen over mijn zoektocht naar een geschikte aanpak. Een plan de campagne voor mijn missie gezonder leven. Ik heb mij goed verdiept in allerlei opties en de beslissing/keuze deel ik volgende week in de blog. Voor deze week kun je een blog vol persoonlijke valkuilen lezen op het gebied van voeding en bewegen. Tijd voor een beetje zelf-inzicht dus! Ik ben benieuwd of je in één of meerdere punten herkent 🙂 

#1 Zoetekauw

Ik houd van zoet. Niet heel erg, behalve als je dus het liefst dagelijks koekjes en snoepjes zou willen eten. Ook al weet ik hoe slecht dat allemaal is, ik blijf er in stinken. Suikerverslaving is hier dus zeker aanwezig!

#2 Mijn ogen zijn niet groter dan mijn maag

Waar mensen nog weleens een restje avondeten op hun bord laten liggen omdat ze genoeg hebben, ken ik dat niet. “Ik hoef niet meer” komt dus eigenlijk nooit uit mijn mond en dat maakt dat ik altijd wel iets te eten lust. Of het nou gaat om een groot bord stamppot of een zak chips. Of een stukje taart.

#3 Ik ben niet gebouwd als “fitgirl”

Hiermee bedoel ik dat ik niet de juiste genen heb ontvangen (thanks mam en pap!) om van nature sportief te willen zijn. Nee, ik heb eerdere de bankhang-genen gekregen want dat heeft toch vaak wel de voorkeur boven sporten. Ook ben ik enorm blessuregevoelig, ben ik niet echt ergens heel erg goed in en dat ben ik nooit geweest ook. Wel heb ik inmiddels ontdekt dat ik tennis wel heel erg leuk vind en dat maakt dat ik in ieder geval daarvoor te porren ben om wat te bewegen.

#4 Hi, i’m a emotie-(vr)eter

Dat ik houd van eten, is inmiddels geen verrassing meer. Maar ik ben ook wel erg gevoelig voor eten “om het eten”. Of als ik me niet fijn voel. Of juist als ik happy ben en het als het ware wil vieren met wat lekkers. Eigenlijk is er voor elke emotie wel een soort reden voor mezelf om wat te mogen eten. Zeker iets waar ik mee aan de slag moet gaan, want dit patroon zou ik dolgraag willen leren doorbreken.

#5 No NO for me

Nee zeggen. Zo logisch, zo makkelijk in theorie maar zo moeilijk in de praktijk. Je voornemens volhouden en dus op de verjaardag van je opa een taartje weigeren? Natuurlijk niet! Hij wordt tenslotte maar één keer 76…77…78 etc. Toch? Blijkbaar kan ik dan opeens geen “nee” meer zeggen.

Oké, dit was mijn moment om al m’n slechte gewoontes op tafel te gooien. Heb jij ze ook?! Please tell me I’m not alone? Of tips geven mag natuurlijk ook! Zie ik je volgende week weer hier? Dan vertel ik je over mijn nieuwe plan!
Liefs! ❤︎

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *