Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Gezond(er) leven #2 | Een paar dagen er tussenuit

Inmiddels zijn er weer twee weken verstreken (haha, dat rijmt. Opwarmertje voor Sinterklaas!). Tijdens de herfstvakantie ging ik samen met Tim een aantal dagen naar België en dat was natuurlijk een grote bron van verleiding. In deze blog vertel ik je meer over hoe de afgelopen twee weken gegaan zijn!

België: wafels, speciaal biertjes en chocolade

Onze paar dagen in België spendeerden wij in Brugge, de dierentuin Pairi Daiza en Brussel. Bij aankomst in Brugge wist ik al direct dat dit genieten zou worden. De chocolade-winkels komen je tegemoet en de geur van versgebakken wafels maken je trek er niet minder op. Wat doe ik in zo’n geval? Genieten. Iets wat voor mij nog altijd gaat boven de strijd met de kilo’s. Oké, dat klinkt wat zwart-wit en krom natuurlijk. Maar ik zal het nuanceren: op speciale momenten, momenten die niet vaak voorkomen, geniet ik liever dan dat ik me erom ga frustreren. Frustratie leidt bij mij namelijk ook vaak juist tot eten. Uit frustatie, jawel.

Touwtjes los: te los?

De overige dagen: de “gewone” dagen, merk ik dat ik mijn touwtjes iets minder strak vast heb. Zo’n koek bij de koffie vind ik toch wel erg lekker bijvoorbeeld. Ook al escaleert het niet en maak ik alsnog voldoende goede keuzes: het is goed om bewust te blijven van mijn valkuil.

De situatie:

  • Startgewicht (8 aug ’18): 114.1 kg
  • Resultaat na 8 weken Project Gezond (3 okt ’18): 109.1 kg (- 5.0 kg)
  • Huidige gewicht (1 nov ’18): 109.0 kg (- 5.1 kg)

Kortom: opnieuw het doel om komende twee weken de touwtjes iets strakker te spannen en een maand voor de grootste feestmaand van het jaar nog iets aan gewicht te verliezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *