gorinchem wandelen
Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Gezonder leven #15 | Motivatie kwijt & wandelchallenge

Je leest het al in de titel: het gaat momenteel niet van een leien dakje. Mijn motivatie en discipline leiden merkbaar onder het chaotische leventje dat ik nu leid. Toch laat ik de strijd niet los, want juist dit soort periodes zijn periodes om van te leren. Vallen en opstaan. Ups en downs. Altijd. Momenteel een behoorlijke down op het gebied van afvallen dus. Hoe ik toch probeer de draad weer op te pakken en door te zetten lees je in deze blog!

De touwtjes gaan losser en losser

De afgelopen weken heb ik het steeds een beetje meer laten gaan: de touwtjes losser en de smoesjes van mezelf op de voorgrond. Het lukt me gewoon even niet. En dat is misschien wel de slechtste smoes van allemaal, want ik stop mijn voeding toch écht zelf in mijn mond. Nu ik me al maandenlang niet goed voel door de migraine aanvallen en ik me dus vaak maar 1 of 2 dagen per week fit voel merk ik dat het “gevoel-eten: weer op de voorgrond staat. Want ja, het is ook wel heel naar natuurlijk dat ik zoveel klachten heb en dan mag een stroopwafel best. Of twee. En ja, zodoende is mijn hele voedingspatroon (met name de extraatjes) uit de hand gelopen met als resultaat dat ik ook daadwerkelijk weer gewicht aangekomen ben. Toch geef ik de moed niet op, ik ben alleen heel hard op zoek naar een manier om mezelf weer op het rechte pad te krijgen – ook in deze situatie. Ik heb een hoop handvaten gekregen van de gewichtsconsulente de afgelopen maanden en probeer daar zoveel mogelijk van toe te passen… maar die eetbuien knallen er gewoon tussendoor en dat is toch wel lastig.

Wandelchallenge #wandelkilometers2019

Een andere manier om mezelf een beetje te prikkelen om goed bezig te blijven, is door middel van een challenge die ik voor mezelf bedacht heb. Wandelen. Want wandelen kan bijna altijd wel, ook op slechtere dagen. Juist wandelen is dan heel erg fijn om even te doen, maar soms is het gewoon heel lastig van die bank af te komen als de energie al weg is. Toch lukt het me door deze challenge steeds vaker wél dan niet en dat is top. Ik heb voor mezelf het doel gesteld om vóór 1 januari 2020, 250 km aan wandelingen te hebben gemaakt. Wandelingen als in, waar ik bewust voor naar buiten ga dus niet die ik sowieso al moet maken. Bewust na het eten nog even de deur uit stappen bijvoorbeeld. Inmiddels heb ik 36 km en totaal 6:50 uur gewandeld. Nog een hoop kilometers te gaan, maar dit zijn wel 36 km meer dan ik anders had gelopen en dat is TOP!


Wil je ook meedoen aan deze challenge?
Dat kan natuurlijk! Je kunt hierbij je eigen doel stellen en via de hashtag #wandelkilometers2019 op instagram je updates posten. Super leuk als je ook mee doet!

VERDER LEZEN:
> Lees hier alle updates binnen “Gezonder Leven”

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *