Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Gezonder leven #14 | Focus op self-care & vakantiekilo’s?!

Ik moest even moed en motivatie verzamelen om weer te schrijven binnen deze categorie. Niet omdat het bloggen me zo zwaar valt, maar omdat ik natuurlijk wel iets te melden wil hebben. De afgelopen weken stonden met name in het teken van ziek/niet fit zijn dus in mijn gedachten was er niet veel ruimte over om te denken aan mijn missie om gezonder te leven. Inmiddels voel ik me weer beter op de terugkerende migraine-aanvallen na en kan ik zeggen dat ik weer vol motivatie verder ga met mijn missie! 

Vier weken vakantie

We hebben behoorlijk lang vakantie gevierd dit jaar. Niet zomaar eentje ook, want we maakten deze zomer voor het eerst samen een grote reis naar Bali & Singapore. Mocht je benieuwd zijn naar de reisverhalen, deze lees je hier! Tijdens deze vakantieweken heb ik eigenlijk gewoon NIET gelet op het eten en drinken. Ik hoor je denken… maar nee, dit betekent niet dat ik non-stop slechte keuzes heb gemaakt, dat zeker niet. Maar ik heb mezelf geen restricties opgelegd. Ook bewogen we een stuk meer tijdens deze weken, wat ongetwijfeld het een en ander gecompenseerd heeft. Over het algemeen kan ik stellen dat we op Bali best normaal hebben gegeten, maar we hebben uiteraard ook gesnackt. In Singapore zijn we wat vaker teruggevallen op bekende fastfoodketens, afgewisseld met de Aziatische keuken. Eenmaal thuis hadden we dan ook een aantal gerechten op de black-list staan (die we te vaak op hadden): frituur, nasi/bami, rijst in het algemeen, kippenpootjes en banaan-pannenkoeken. De eerste twee dagen aten we heerlijke AVG’tjes en jeetje, wat hebben we daar van genoten!

De draad oppakken

Eenmaal thuis was het zaak om weer een beetje mijn draai te vinden, wat betreft mijn eetpatroon. Ik merkte direct dat ik veel vaker bezig was met eten en lekkere trek. Dat was opvallend! Afleiding is dus behoorlijk handig. Helaas heb ik me zo ongeveer 3 weken ziek, zwak en misselijk gevoeld, wat resulteerde in een afwisseling van super gezonde keuzes (in de hoop snel op te knappen), maar ook weer de neiging om mezelf een beetje te troosten.
Inmiddels begin ik me eindelijk weer een beetje beter te voelen en is het tijd om verder te gaan werken.

Focus op self-care

De afgelopen weken spelen er behoorlijk wat gedachtenkronkels in mijn hoofd. Self-care is er eentje van. Nu ik me mentaal eigenlijk best wel goed voel al langere tijd, merk ik des te meer dat ik me lichamelijk dat juist niet voel. Nu leken er in eerste instantie daadwerkelijke oorzaak te zijn voor dit ziek zijn (griep/verkoudheid), maar ik ben wel van mening dat ik hier zelf ook een behoorlijke impact op kan leveren in de manier van leven. In een andere blog wil ik hier uitgebreider op in gaan, maar voor nu wil ik kort zeggen dat ik van mening ben dat ik me écht lichamelijk beter zou kunnen voelen door bepaalde aanpassingen te gaan doen. Eén hiervan is natuurlijk mijn dagelijkse voeding, dus ik heb vandaag weer een afspraak staan met mijn gewichtsconsulente.

De feiten / vakantiekilo’s?!

 • Start (27 februari 2019)
  Gewicht: 116,5 kg
  BMI: 36,0
 • After vakantie (31 juli 2019)
  Gewicht: 112,1 kg (- 4,4 kg) > + 0,7 na vakantie
  BMI: 34,6
 • NU / Week #1 (21 aug 2019)
  Gewicht: 112,1 (-4,4 kg) – idem

Nou, zeg eerlijk. Dat viel best wel mee toch, met die vakantiekilo’s? Ik neem ze voor lief, aangezien ik prachtige herinneringen heb gemaakt tijdens deze reis. Het nieuwe startpunt – vandaag – heb ik opnieuw geteld als week #1, want zo voelt het een beetje. Ik maak weer een nieuwe start vandaag en ik heb er zin in! Volg jij me weer tijdens deze missie?
Liefs, Madelon

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

VERDER LEZEN:
> Lees hier alle updates binnen “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *