afvallen portret
Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Gezonder leven #13 | Van studiestress en migraine naar vakantiemodus

Als ik de afgelopen maand mag omschrijven in één woord, dan is dat met zekerheid: CHAOS. Er speelden een hoop dingen, verwacht en onverwacht. Maar wat dat precies doet met je gewicht? Dat vertel ik je in deze nieuwe update, een maand nadat ik de vorige update plaatste!

Definitie van chaos

Oké, ik zal natuurlijk even kort toelichten wat deze chaos inhield. De afgelopen 2/3 weken stonden namelijk volop in het teken van de laatste toetsen van het schooljaar en dat gaf uiteraard de nodige stress naast m’n werk. Gelukkig is dit allemaal heel goed afgelopen maar dit was helaas niet de enige uitdaging. Zo heb ik sinds 5/6 weken voor het eerst migraineaanvallen gekregen en sindsdien blijven de aanvallen regelmatig komen. Tot slot mag ik niet vergeten dat ook de voorbereidingen voor onze zomervakantie natuurlijk zo z’n tijd en moeite kostte.

Het gevolg van de chaos voor voeding

Dat het dus chaotisch was, kunnen jullie je vast wel voorstellen. Hoe ik deze weken door zou komen op het vlak van voeding, was een tweede vraag. Uit ervaring wist ik allang dat dit natuurlijk een risico ging worden, maar ik hoopte dat ik – door hier bewust van te zijn – het niet uit de hand zou laten lopen. Hoe is het uiteindelijk gegaan? Ik ben in behoorlijk wat oude patronen weer teruggevallen, maar ik ben hier wel bewust van gebleven. Klinkt gek misschien, maar als ik “vroeger” een zak snoep kocht en deze zonder na te denken op at en nu de verleiding niet kon weerstaan maar dit in etappes op eet omdat ik erover nadenk, is dat voor situaties als deze een kleine winst. Neemt niet weg dat er gewoon dingen niet lukken, de motivatie daalt en ook met de aanloop naar de vakantie het gevoel om dat te vieren. Is het volledig uit de hand gelopen? Nah. Dat niet. Zoals je hieronder kunt zien, is mijn gewicht vrijwel gelijk gebleven met een maand geleden. Nu heb ik de weegschaal in die maand ook wel ietsjes lager gezien maar at the end betekent dit dus dat ik in zo’n drukke, chaotische periode als de afgelopen weken op gewicht gebleven ben. En dát is ook al iets om een beetje trots op te mogen zijn!

De feiten | week #18

  • Start (27 februari 2019)
    Gewicht: 116,5 kg
    BMI: 36,0
  • Week #18 (7 juli 2019)
    Gewicht: 111,4 kg (- 5,1 kg) > +0,1 kg t.o.v. 4 weken geleden
    BMI: 34,4

Een korte, maar krachtige update zo vlak voor vertrek, want vanavond vliegen wij naar Bali toe voor een lange vakantie op Bali en in Singapore. GI-GA veel zin in! Wil je op de hoogste blijven van deze reis? Dan kun je me volgen via instagram! x Madelon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *