Gezond(er) leven,  Inspiratie

Gastblog Celeste | Streven naar een betere leefstijl

In deze nieuwe gastblog deelt Celeste haar struggles met het streven naar een nieuwe en gezondere leefstijl. We zijn er dagelijks mee bezig en laten we eerlijk zijn.. Wie wilt dat nou niet? Met al die invloeden nog eens erbij van buitenaf zoals social media, die vriendin die een nieuwe detox kuur probeert, die collega die elke middag een salade eet. En toch wil het vaak maar niet lukken. Dit is heel herkenbaar en niets om onzeker over te zijn.

Een herkenbaar “probleem”

Zo’n gezondere leefstijl is niet voor iedereen makkelijk: bij de een gaat het sneller en gemakkelijk dan bij de ander. Doe alles op jouw eigen tempo want alleen dan kan het succesvol zijn aangezien iedereen zo zijn eigen doel heeft. Ik herken dit enorm en heb voor jou een aantal tips om het rustig op te bouwen zodat je het ook kunt volhouden. Tijdens de eerste lock down dit jaar was het een stuk makkelijker dan het nu is. We zaten thuis van het werk, het bleef wat langer licht buiten en je kon nog eens een stuk gaan wandelen of in de zon een boek lezen. Nu blijven veel mensen aan het werk, zijn de dagen wat korter en is er geen optie om na je werk in de zon te gaan zitten. Deze tips helpen mij om toch elke week weer even lekker bezig te zijn en vooruitgang te boeken!

Tip 1: ga online sportlessen volgen

Meld je aan bij je sportclub voor het volgen van online lessen of doe een HIIT work-out via youtube. Rol je sportmatje uit in de woonkamer of in een lege ruimte, al dan niet met een gewicht en flesje water. Je kunt zelf je niveau kiezen en aan de hand van uitleg en motivatie in de video of tijdens een online les haal jij gedurende je work-out er echt even alles uit! Oja.. en lukt het niet alleen? Boek dan (buiten) een personal training sessie of probeer eens een online les met een vriendin/huisgenoot!

Tip 2: aanpassingen in voeding

Door je frisdrank en de suiker in je koffie eens te vervangen door water te drinken in plaats van cola of ice tea bijvoorbeeld, ben je al een eindje op weg. Heb je na het avondeten nog zin in iets lekkers? Zorg dan dat je altijd een stuk fruit klaar hebt liggen of wat ongezouten nootjes. Drink je geen frisdrank? Kijk dan eens naar je lunch/avondmaal. Ik kan dit gemakkelijk vervangen door een kommetje verse soep waar ik heel goed op verder kan en op die manier ook gezonder bezig ben (meer groente eten) zonder dat je echt een hap zet in een stuk bloemkool of broccoli. Oja.. en nu je toch al eventjes onderweg bent, plan die spaghetti dan even in voor je lunch en niet in de avond šŸ˜‰

Tip 3: extra supplementen

Kun je bovenstaande goed volhouden en wil je daarbij nog een extra zetje om op de langere termijn gezond verder te gaan? Hiervoor geeft Celeste als tip: informeer dan eens naar het Rainpharma Smart Nutrition Project. Dit is een box met daarin de juiste supplementen (mighty night, daily boost, dry energie en dynamix Q10), die jouw dagelijkse benodigdheden aanvullen met hierbij een shake en een informatiebrochure hoe je dit het beste kunt volhouden. Ook kun je in een verkooppunt altijd terugvallen op wat extra advies om door te gaan. In de zomer heb ik dit bijvoorbeeld 1 week gevolgd en hiermee 1,4 kg kwijtgeraakt. Natuurlijk lijkt dat niet veel, maar als je langzaam opbouwt en van niks naar 1 week een routine volgen gaat dan is dat precies genoeg als motivatie om door te gaan!

Celeste gaat hier deze maand weer mee verder en ze zal haar ervaringen op haar instagram gaan delen. Dus denk je, ik wil meer informatie en eens meekijken hoe dit eraan toegaat? Kijk dan zeker eens op haar instagram account! #keepupthegoodwork

Deze blog is geschreven vanuit de persoonlijke mening van Celeste en is zonder samenwerking tot stand gekomen. Wil je meer lezen van Celeste? Je kunt meer blogs vinden op haar eigen website LifExtra en je kunt haar volgen op InstagramWil jij ook schrijven als gastblogger op by Madelon Sophie? Stuur dan een mailtje naar hi@bymadelonsophie.nl.

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVINā€™ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over ā€œGezonder Levenā€
> Lees hier meer blogs over ā€œPersonal Talkā€

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *