In de keuken,  Inspiratie,  Thuis

Een maaltijdbox: oplossing in drukke tijden of overbodige luxe?

Tegenwoordig zijn er een hoop maaltijdboxen beschikbaar die beloven dat ze een hoop lasten voor je wegnemen. Nu vind ik koken opzich niet echt een probleem, maar soms is er gewoon niet zo gigantisch veel tijd over op een dagje. Gevalletje 24 uur is niet genoeg per dag. Tijdens een gi-ga drukke periode met én een nieuwe baan én toetsweek mochten wij een HelloFresh maaltijdbox proberen en daar schrijf ik maar al te graag een blog over! 

Samenwonen: “Wie kookt er vanavond?”

Op dit moment woon ik alweer bijna 9 maanden samen met Tim (oh, waar blijft de tijd…). De balans is gevonden, het samenwonen is fijn en gezellig en de kookkunsten worden dagelijks op de proef gesteld. Tim had nog niet gigantisch veel ervaring met koken, want tot ons samenwonen woonde hij nog gezellig thuis. Ik heb daarentegen 4,5 jaar op kamers gewoond waar ik uiteraard wel het een en ander heb geleerd. Nu we samenwonen was het tijd om weer een nieuwe balans te zoeken. Want… wie kookt er vanavond? Al gauw maakten we een soort deal: 4 dagen zijn voor mij, 3 dagen voor Tim. De uitwerking hiervan is niet heel strikt, want elke week is weer heel anders qua plannen. Verder doet Tim veelal de wekelijkse boodschappen waarbij we vooraf een planning maken van de maaltijden. Dit loopt niet altijd even soepel of gaat net even anders dan gepland. Precies daarom waren wij eigenlijk allebei wel heel erg benieuwd naar de voor- en nadelen van een maaltijdbox!

HelloFresh Maaltijdbox

Door een samenwerking met www.maaltijdbox.net kregen wij de kans om het een keertje uit te proberen en zoals ik al eerder zei… kon dit eigenlijk niet op een beter moment plaatsvinden. Half december was het namelijk een soort van spitstijd hier in huis. Ik begon met een nieuwe baan voor 3 dagen per week naast mijn deeltijdstudie, had voor het eerst 2 weken lang toetsen en ik was tussendoor ook nog een keer jarig. Kortom, ik was enorm enthousiast over de levering van de HelloFresh box die week. We kozen voor een box met 5 maaltijden voor 2 personen, zo waren we de hele week voorzien. Ideaal voor die bewuste week, maar wellicht wat veel voor een normale werkweek. Gelukkig kon je zelf een keuze maken uit een selectie gerechten, waar overigens verassende gerechten tussenstonden waar ik niet eerder van had gehoord. Daar werd ik wel enthousiast van!

Oplossing of overbodige luxe?

De gerechten van de maaltijdbox HelloFresh waren lekker en goed klaar te maken. De moeilijkheidsgraad en tijdsduur zijn van tevoren al bekend dus je weet wat je te wachten staat. Dit is makkelijk voor het plannen van de maaltijden, want de ene dag is er nou eenmaal meer tijd dan de andere. Ook zijn de instructies helder met plaatjes, dat werkt goed!
Er komen verse gerechten op tafel, met het gemak dat alle ingrediënten al voor je verzameld zijn en gesorteerd met gerecht. Een fijn gemak voor drukke weken is het zeker! Of ik het vaker zal gaan gebruiken? Die kans ik zeker aanwezig, afhankelijk van de drukte. Zolang Tim of ik voldoende tijd heb om gewoon boodschappen te doen en te koken, vind ik het helemaal niet erg om dat te doen. Het een beetje aan het lot overlaten is namelijk ook best wel lekker. Maar bij gebrek aan tijd is het natuurlijk juist wél fijn als je hier verder niet over na hoeft te denken, dus is de kans best aanwezig dat we het nog eens gaan doen! Klein minpuntje: wij vonden een product in de box dat een aantal dagen voor de houdbaarheidsdatum al beschimmeld was. Ongetwijfeld een pechgeval, maar ook goed om te weten dat het dus niet 100% perfect kan gaan.

Heb jij weleens een maaltijdbox geprobeerd? Of zou je het willen proberen?
Meer reviews? Zie ook deze
recente test van Radar!
Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *