Duitsland,  Europa,  Inspiratie,  Op Reis

Een actief weekendje weg in de sneeuw: what to wear?

Afgelopen weekend was ik een weekendje weg naar Winterberg, samen met 9 lieve vrienden & vriendinnen. Dat beloofde natuurlijk le-gen-darisch te worden en zo geschiedde. Hoe en wat te doen in Winterberg lees je binnenkort in een andere blog… want in deze blog wil ik het met jullie hebben over de moeilijkste keuzes die je maakt voorafgaand aan zo’n weekend: WAT.NEEM.JE.MEE? Okay, ik help jullie even! 

Kleden op de kou

Het belangrijkste bij het inpakken voor deze trip was het feit dat het best wel een beetje koud zou gaan zijn. De weersvoorspellingen waren super voor de sneeuwconditie: gemiddeld zo’n -5 graden overdag (’s nachts -10 graden) en volop zon. Ja echt, geen wolkje. Beter kun je het niet treffen dus! Maargoed, in Nederland ga je niet vaak vrijwillig naar buiten met die temperatuur, terwijl je dat tijdens zo’n weekend juist wel doet. De key is natuurlijk: laagjes. Maar vooral laagjes kleding die je wel goed warm houden. Zo nam ik natuurlijk een ski-jas en -broek mee, thermolegging en -shirts en warme snowboots. Maar ook joggingbroeken, lekkere warme comfy truien en dikke sokken mochten niet ontbreken.

Kleden op de activiteiten

De planning voor het weekend bestond voornamelijk uit buitenactiviteiten zoals ik al eerder zei. Naast dat de kleding dus lekker warm moet zijn, is het belangrijkst dat het lekker zit. Zeker met het skiën wil je geen last hebben van schurende/knellende kleding en ja, dat kan met mijn maatje meer soms nog best een uitdaging zijn bij aanschaf. Een skibroek en -jas had ik vorig jaar gekocht (wat echt een gigantische uitdaging was, met name voor de broek) en veel andere kleding had ik ook thuis al liggen. Een fijne sport-bh die je comfortabel zit had ik echter nog niet in mijn bezit dus daarvoor ging ik op pad!

Hünkemoller: de sportcollectie

In samenwerking met Hünkemoller mocht ik van de sportkleding-lijn iets nieuws proberen. Zo is de nieuwe serie sportkleding DK1985 by Doutzen daar een onderdeel van. Een serie kleding in fijne kleurtjes waar ik gelijk al enthousiast van werd (oud-roze, prachtig toch!)… maar toen kwam de vraag: pas ik die kleding wel? Ik had namelijk niet eerder sportkleding gekocht bij de Hünkemoller en toen ik zag dat de maat van bijvoorbeeld de fijne trui op de foto’s maar tot maat L ging had ik er een hard hoofd in. Toch bleek het passen de moeite waard, want door de “oversized fit” van de HKMX Hooded sweater kon ik ‘m mooi aan – as you can see. Heerlijke trui en hij ziet er ook nog eens pico bello uit! Ook zocht ik een fijne sport-bh uit want die kon ik dus stiekem wel heel erg goed gebruiken. Wel zo fijn om tijdens een hele dag skiën geen last te krijgen van schurende bandjes of te weinig ondersteuning voor de boobs. Gelukkig kan je bij de Hünkemoller daarvoor met alle maatjes terecht, waarbij je kunt kiezen uit sport-bh’s met level 1, 2 of 3 support.

Waar koop jij graag jouw sportkleding? Ik heb niet echt mijn vaste adresjes maar ik weet nu wel dat ik de Hünkemoller bij het lijstje kan gaan noteren, ook met een maatje meer! 
LIEFS! ❤︎

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *