Gezond(er) leven,  Inspiratie

Doe mee met de challenge: #wandelkilometers2021

Heb jij wel zin in een leuke uitdaging in het nieuwe jaar? Doe dan mee met de #wandelkilometers2021 challenge. Als je mij op instagram volgt heb je de 2020-editie vast weleens voorbij zien komen. Ik stelde voor mijzelf het doel om 250 kilometer te gaan wandelen in 2020 en dit is gelukt! Wil je in 2021 meedoen? Lees dan snel verder!

Stap 1: laat het weten als je meedoet!

 • Volg by Madelon Sophie op Instagram via deze link, zo blijf je op de hoogte van de updates rondom de challenge!
 • Stuur me een privé berichtje om te laten weten dat je mee wilt doen!
 • Heb je geen Instagram? Helaas speelt de challenge zich vooral af op Instagram en voor nu is er helaas geen andere mogelijkheid. Natuurlijk kun je wel je eigen kilometers bijhouden en kijken of je je persoonlijke doel behaalt!

Stap 2: bepaal je eigen doel voor 2021

In 2020 stelde ik voor mijzelf voor het eerst een wandeldoel van 250 kilometer. En hiermee bedoel ik: 250 kilometer aan bewuste wandelingetjes. Dus niet wat je over een dag aan stappen/afstand aflegt, maar de wandelingetjes waarvoor je bewust naar buiten gaat en kiest voor de benenwagen. Voor 2021 stel ik mijzelf een uitdagend doel en ook al vind ik dat spannend, het is ook enorm motiverend! Nu is het aan jou om je eigen doel te bepalen, maar onthoud: kies een doel waar jij je goed bij voelt. Een beetje uitdaging mag natuurlijk altijd, maar een realistisch doel maakt dat je ‘m hopelijk ook haalt… en dát is pas tof!

Mijn doel voor 2021 is om 500 kilometer af te leggen met wandelingen

Stap 3: kies een app / sporthorloge waarmee je al je wandelingen kunt bijhouden

Dit is voor iedereen een persoonlijke keuze. Zelf heb ik sinds een half jaar een Apple Watch en gebruik ik deze om mijn wandelingen bij te houden. Een hardloop-app doet via je telefoon hetzelfde dus is ook een prima optie. Kijk dus even wat voor jou werkt!

Stap 4: deel je updates op Instagram met deze formats

Wat is er nou leuker dan het delen van je updates van deze challenge? Dit kun je doen door gebruik te maken van de onderstaande formats of natuurlijk op je eigen manier. Je kunt teksten toevoegen in de formats door ze in je story’s te openen en er zo tekst of een afbeelding in toe te voegen. Als je een story post, kun je deze direct plaatsen en bij een post op je Instagram feed kun je de afbeelding opslaan en plaatsen op je account.

Tip: voeg #wandelkilometers2021 altijd toe aan je posts hierover, zodat alle updates van de deelnemers bij elkaar komen te staan. Leuk om elkaars voortgang zo te kunnen volgen!

Instagram Story’s – formats
Houd de afbeelding lang ingedrukt om deze op te slaan op je telefoon.

Instagram post – formats
Houd de afbeelding lang ingedrukt om deze op te slaan op je telefoon.

Stap 5: tel af tot 1 januari en dan… go!

Dan rest mij alleen nog dat ik jullie veel succes wil wensen bij jouw persoonlijke challenge. Ik ben reuze benieuwd of jij jouw doel gaat halen en ik natuurlijk ook of ik die van mij ga halen!

ARE YOU IN?

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

9 reacties

 • Brigitte Silvis

  Hoi Madelon,

  Ik ben deze week gestart met het gevecht tegen mijn kilo’s. Doelstelling is 20 kilo afvallen maar ook sporten en bewegen. Ik ben gisteren gestart met wandelen en vandaag kreeg ik jouw naam door van een vriendin. Ik wandel graag met je mee!

  Ik pak graag jouw doelstelling over en ga dit jaar voor 250 kilometer.

  Groetjes Brigitte

  • madelonsophie

   Hoi Brigitte,

   Ik reageer iets later maar toch nog eventjes op dit bericht. Wat super leuk dat je mee gaat doen met de challenge en het is een heel mooi doel waar je voor gaat. Heel veel succes! Bij vragen, let me know!

 • Johanna

  Goed idee om zo’n doel te stellen. Ik ga er ook aan werken maar zonder insta en zonder sporthorloge, want mijn doelen en wandelingen (en alle andere gezondheidsgegevens) hoeven nu niet perse bij Google & co te belanden.
  Dus bedankt voor je idee en succes met het wandelen. (ik zag de link overigens bij Marloes)

  • madelonsophie

   Hi Johanna, wat super leuk dat je mijn blog hebt gevonden met de challenge via Marloes. Het is natuurlijk helemaal prima om je eigen invulling te geven hoe je ermee omgaat… want je doel kun je altijd zelf stellen! Heb je een idee hoeveel km je wilt gaan wandelen dit jaar? Veel succes!

  • madelonsophie

   Hi Maaike, super leuk dat je mee doet! Hoeveel km wil je dit jaar wandelen?
   Mocht je het leuk vinden kun je je aanmelden voor de facebookgroep “# Wandelkilometers2021”!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *