in Nederland,  Op Pad

Dagtrip Amersfoort inclusief #4 tips! | Ranking the trip ★

Twee weken geleden ging ik samen met vriendinnetje Nydia een dagje weg. We hadden elkaar al een lange tijd niet meer gezien en het was dus tijd voor een dag samen. We kozen ervoor om op pad te gaan en na een zorgvuldige keuze tussen allerlei steden in Nederland gingen wij voor Amersfoort. Voor ons beiden nog onbekend terrein. Wat wij in deze stad hebben gedaan en of het een aanrader is voor een dagtrip? Je leest het in deze blog!

#1 Fotoroute VVV Amersfoort

★★★
Omdat wij stiekem geen flauw idee hadden wat er allemaal te doen was in deze stad, bezocht ik de VVV website van Amersfoort. Al gauw viel mij defotoroute op. Eerst dacht ik hierbij aan een route met foto-opdrachten of een route met “echte” foto’s door de stad. Dit bleek niet zo te zijn, want de bedoeling van deze wandeling was namelijk dat je langs alle highlights van de stad zou lopen. Fotowaardige plekjes dus! Die insteek beviel ons wel, dus bij aankomst in deze stad begonnen wij bij de enige echte Amersfoortse Kei. Niet echt onder de indruk (sorry not sorry) vervolgden wij al snel onze route, in de hoop op betere highlights. Gelukkig stelde de rest van de route ons niet teleur, met een groot aantal mooie plekjes, gebouwen en locaties. Door deze route te volgen mis je geen hoogtepunt, waardoor je zeker het idee hebt dat je de stad goed hebt ontdekt! Aanrader dus. 

#2 Koffie-pauze @ BUUF in de Serre

★★★★
Uiteraard kan zo’n bezoekje aan een onbekende stad niet voorbijgaan zonder het ontdekken van fijne hotspots. Via instagram werd mij BUUF in de Serre getipt. Bij het zien van de locatie, was ik eigenlijk al om. Deze hotspot moest op het lijstje! Eenmaal toe aan een bakkie pleur bleken wij in de buurt te zitten van deze locatie, aardige timing dus. Binnen bij BUUF waren we onder de indruk. Het zag er precies zo uit als op de foto’s, sfeervol en hip! Onder het genot van een bakkie cafeïne (ik was tenslotte de avond ervoor wezen carnavallen) en een gi-ga stuk chocolade-cheesecake kletsen we gezellig bij. Leuk feitje van deze plek: het ligt binnen de muren van een voormalig klooster. Ga dus vooral even naar het toilet, leuk om een kijkje te nemen in deze gangen!

#3 Winkelstraatjes

★★★
Het “shop-centrum” is niet mega groot, maar wel knus en gemoedelijk. De sfeervolle straatjes die kriskras door de stad lopen bieden genoeg verschillende winkels. Ook vind je in het centrum een modern winkelcentrum (Sint Jorisplein shopping), in case je echt moet shoppen en op zoek bent naar grote winkels.

#4 Dineren bij Jackie Brown

★★★★★
Eenmaal toe aan een lekker hapje eten, keken we rond bij het Hof. Genoeg eettentjes te vinden, maar de een oogt natuurlijk aantrekkelijker dan de ander. Toen wij eenmaal besloten te dineren bij Jackie Brown, wisten we nog niet welke hemelse gerechten op ons zouden wachten. Het was al vroeg druk en ook het aantal reserveringen leek al groot te zijn. Goed teken? Toch was er gelukkig nog een plekje voor ons. Het concept bij Jackie Brown is als volgt: je kiest een aantal gerechten ter grootte van ongeveer een voorgerecht. Ook zijn er nog een aantal bijgerechtjes om te kiezen. Je kunt de gerechten delen, maar je kan het ook zelf opeten natuurlijk. Your choice! Samen met Nydia maakten wij een aantal keuzes en bij het proeven van het eerste gerecht waren we even stil. Mèn, dit was echt gruwelijk lekker. Ieder gerechtje was bomvol smaak. Oké, het water loopt me nu alweer in de mond. Jackie Brown: het is betaalbaar, de aankleding is hip en de service goed. En dan nog heel even over dat eten… dat was écht goed. 

Een dagje Amersfoort is dus zeker een aanrader, als je op zoek bent naar een dagje weg in eigen land. De stad is niet gigantisch, wat juist als voordeel heeft dat je (bijna) de hele stad in een dagje kunt bekijken. Wel zo leuk!
Met wie ga jij deze leuke stad bezoeken?
Liefs ❤︎

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *