madurodam op pad dagje weg
in Nederland,  Op Pad

Dagje weg: Madurodam | Lifestyle by Madelon Sophie

Een tijdje geleden kwam Tim met het idee om eens naar Madurodam te gaan. Hij was hier nog nooit geweest en voor mij was het ook al járen geleden. Toen we een gaatje zagen in onze agenda’s besloten we hier heen te gaan. In deze blog lees je alles over ons bezoek inclusief tips voor korting voor Madurodam! 

Wat is Madurodam?

Bereid je voor op Nederland in een notendop. In Madurodam – gelegen in Den Haag – vind je namelijk de grootste hoogtepunten van ons kikkerlandje, maar dan 25 keer zo klein. Kun je gelijk wat inspiratie op doen voor een leuke roadtrip door Nederland. Het is geen gigantisch park – haha, jóh – en wij waren hier ongeveer 3 uurtjes zoet. Dit zou korter, maar ook langer kunnen. Het park is geopend in 1952 met als doel: Nederland op zijn mooist laten zien en als eerbetoon aan oorlogsheld George Maduro. Het indrukwekkende verhaal hiervan kun je bekijken in een video aan het begin van het park!

madurodam op pad dagje weg

Wat is er te doen?

Er zijn naast het grote aantal miniaturen ook een aantal “extra attracties” te vinden die je meer vertellen over een aantal historische onderwerpen van de Nederland. Hoe ze dit doen, verklap ik natuurlijk niet… dan is de pret eraf! Maar normaal ben ik niet heel geboeid door historie (sorry…) maar dit kregen ze in Madurodam wel voor elkaar. Vrijwel overal in het park zijn interessante filmpjes te bekijken met een speciale pas die je ontvangt bij binnenkomst. Ook kun je allerlei spellen spelen in het park! En nee, dat is niet alleen voor kinderen leuk haha! 🙂

Faciliteiten

Op het park vind je een panorama café (was helaas bij ons bezoek gesloten) en een ander café waar je ook wat kunt eten. Ook vind je kleine karretjes met bijvoorbeeld warme stroopwafels en poffertjes: typisch Nederlands voor de toeristen dus! Prima vertoeven dus.

Praktische zaken

  • Alle dagen van het jaar geopend, de openingstijden variëren per periode
  • Gelegen in Den Haag, vlak bij het centrum en het strand
  • Parkeren kan naast de deur (parkeerkaart kost €8.50 per dag)
  • Tickets koop je online met korting vanaf €14.50 (doordeweeks) of aan de kassa
  • Tip: als ANWB-lid kun je meer korting krijgen
  • Tip 2: heb je een Postcode Loterij kortingsagenda? Daar vind je een leuke aanbieding in!

Ben jij weleens in Madurodam geweest? Wat vond jij ervan? Wij vonden het leuk om bezocht te hebben en de activiteiten maken het zeker nóg leuker om te doen. Het is goed om te weten dat het niet dag vullend is maar je kan het door de locatie makkelijk combineren met een bezoekje aan het centrum van Den Haag of het strand. 

Disclaimer: ik ben af en toe net een klein kind en mij maak je sowieso snel blij met leuke spelletjes of activiteiten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *