lonely planet ultieme stedentrips
Algemeen,  Ontspannen,  Op Reis,  Thuis

Boekreview: Lonely Planet | Ultieme Stedentrips

In ons huis vind je niet gigantisch veel boeken. Op wat studieboeken, kookbeken en een stapeltje leesboeken na, is er hier niet veel meer te vinden in de boekenkast. Behalve dan dat Tim en ik allebei een enorme zwak hebben voor die prachtige, dikke boeken van Lonely Planet. Onze nieuwste aankoop is: Lonely Planet’s | Ultieme Stedentrips. Benieuwd wat ik van deze nieuwe aanwinst vind én welke steden ik hierdoor op mijn lijstje gezet heb? Je leest het in deze blog!

Lonely Planet boeken

Zoals ik al zei, is het niet het eerste boek van onze verzameling. Zo hebben wij eerder al:

De derde aanvulling is dus “Ultieme stedentrips (EN = The Cities Book)”.
Een drietal dikke pullen liggen bij ons in de woonkamer en eens in de zoveel tijd is het heerlijk hier doorheen te bladeren. En tja, de kans is zeker aanwezig dat wij deze verzameling later nog eens verder zullen gaan uitbreiden, want het aanbod is groot én aantrekkelijk! Nu nog even dromen van zo’n prachtige grote boekenkast waar ze in kunnen pronken.

Ultieme stedentrips

Allereerst is het goed om te weten dat het boek echt een inspiratieboek is en dat het gaat om wereldwijde stedentrips. Vanuit Nederland is natuurlijk niet als “om de hoek” maar het geeft wel inspiratie voor specifieke steden die je tijdens een reis kunt bezoeken. Het boek is niet van de categorie die je meeneemt in je koffer om tijdens je reis op terug te kunnen vallen, maar één waar je thuis mee op de bank kruipt onder het genot van een kop thee. Terwijl je bladert door dit boek van 424 bladzijden (!) komt de inspiratie je tegemoet. Je ziet steden waar je wellicht nog niet eerder van gehoord hebt en leest over de redenen waarom je daar heen zou moeten gaan. Ook vind je een aantal leuke lijstjes, waaronder de ultieme bestemmingen voor… koffie, fietsers of bijvoorbeeld gezinnen.

Mijn ontdekkingen

Uiteraard ga ik niet álle bestemmingen verklappen, maar er zijn een aantal bestemmingen die me wisten te verrassen. Deze lees je hieronder!

Lonely Planet | Ultiem Stedentrips
Uit: Lonely Planet | Ultieme Stedentrips
  • Arequipa, Peru | Ik kende deze stad eerlijk gezegd nog niet, maar eigenlijk maakten de afbeeldingen me al nieuwsgierig.
  • Bordeaux, Frankrijk | Niet ver van huis, maar voor mij is deze stad nog onbekend. Maar als er bij de “sterke punten” gesproken wordt over voortreffelijke wijn in combinatie met de mooie afbeeldingen, dan heb je me!
  • Edinburgh, Schotland | Ik ben altijd al wel benieuwd geweest naar Schotland, maar ook tijdens het bladeren door dit boek spreekt het me enorm aan. Misschien maar eens op het lijstje zetten…
  • Kotor, Montenegro | Een havenstad gelegen in een baai omgeven met indrukwekkende bergen. Een mooie bestemming voor een combinatie van een stad en de natuur.
kotor lonely planet ultieme stedentrips
Uit: Lonely Planet | Ultieme Stedentrips
  • Riga, Letland | Deze stad springt eruit met zijn kleurrijke huizen en zeker aangezien er bijna alleen maar sterke punten opgenoemd kunnen worden over deze bestemming, moet het haast wel tof zijn!
  • York, Engeland | Ook deze stad spreekt me aan door zijn karakteristieke straten en huizen. Een stad vol geschiedenis en dat spreekt me zeker aan!

Ik zal eerlijk zijn, ik heb nog véél meer moois gezien in dit boek, maar het zou zonde zijn als ik natuurlijk alles al verklap. Wat mij betreft een grote aanrader om een grote dosis reisinspiratie op te doen, die ook een mooi plekje in je woonkamer verdient.

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

VERDER LEZEN:
> Meer blogs lezen in de categorie “Reizen”?

Boeken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *