Gezond(er) leven,  Madelon Sophie

Balans en ritme vinden & week 9 + 10

Dit keer een update waarin ik niet over één maar twee weken tegelijk schrijf. Vorige week zat het schrijven van een blog er namelijk niet in dus dat neem ik in deze blog gewoon even mee. Juist omdat het verschil tussen deze twee weken groot is in hoe het me afging, is het goed om dit te delen. En die 10 kg in 10 weken, hè? Je leest verderop in deze blog of dat gelukt is.

Week 9

Waar ik in week 8 (de week na onze vakantie) even moeite had met het herpakken van m’n routine en de juiste modus, ging dit in week 9 eigenlijk hartstikke goed. Alsof de knop weer even een reset nodig had maar daarna ging het bijna weer vanzelf. Geen onnodige drang naar eten, ’s minder tussendoortjes en überhaupt minder bezig met eten. Dat is de modus die goed vol te houden is en me tot nu toe al een mooi resultaat heeft mogen geven. Heel fijn dus dat ik het weer terug vond en zo bereikte ik in week 9 het resultaat van totaal – 9,2 kg (-1,1 kg t.o.v. week 8). Super fijn dus! En met die 10 kg zo dichtbij, leek het eigenlijk een makkelijk karwei om te gaan voor de 10 kg in 10 weken.

Week 10

Waar het bij het begin van deze week nog appeltje eitje leek om die 10 kg mijlpaal te gaan behalen, liep dat toch een beetje anders. Enerzijds door een aantal veranderingen, anderzijds door een aantal afspraken en deadlines. Eigenlijk was het de eerste week dat m’n agenda behoorlijk vol zat en ik echt even op standje bikkelen moest gaan. Een eindsprintje voor studie en voor ’t eerst weer naar kantoor. Een week vol valkuilen van het stressniveau omhoog, minder ritme gedurende de dag, meer energie-vretende activiteiten en daardoor minder puf en kracht voor de bikkelmodus. Toen ik merkte dat het me wat moeizaam af ging, besloot ik even het iets los te laten. Aan sommige dingen even toe te geven en aan andere dingen ook weer niet. Soms is het ook wel even mooi geweest.

Mindset keuze: balen of leerzaam?

Waar het zo dichtbij voelde, om die 10 kg aan te tikken deze week… is het natuurlijk best een beetje balen dat dat niet gelukt is. Toch heb ik er eigenlijk bewust voor gekozen om de afgelopen week die touwtjes even los te laten, de kostbare tijd en energie even naar andere prioriteiten te schuiven. Want week 10 hè, is niet het einde. Er komt ook een week 11, 12 enzovoort. Super fijn als ik bepaalde doelen snel kan halen, maar nog mooier als je ook gewoon een beetje mens mag zijn. En als mens zijn er nou eenmaal wat makkelijkere én moeilijkere momenten. Accepteren dat het niet week na week perfect kan gaan en zal gaan, is denk ik het belangrijkst. Want het gaat niet om dat ene dieet die je moet volgen, het gaat om het leren omgaan met én van momenten. Vandaag (maandag, week 11) ben ik gewoon weer opgestart zoals voorheen. Weer terug naar die balans van goede keuzes in de basis van mijn voeding.

Update week 10

Voor het eerst een weekresultaat in de plus, in plaats van de min. Ten opzichte van week 9 ben ik namelijk +0,7 kg aangekomen. Geen man over boord, geen paniek, geen stress. Gewoon weer verder waar ik gebleven ben en nu de grootste studiestress voorbij is (bijna vakantie!) ontstaan er ook meer tijd en rust. Dus daar heb ik alle vertrouwen in!

SOCIALS | FB | INSTA | PINTEREST | BLOGLOVIN’ | YOUTUBE

MEER LEZEN:
> Lees hier meer blogs over “Gezonder Leven”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *