bali rijstveld reis reizen
Azië,  Op Reis

Back to Bali | Ranking the Trip ★

Niet heel lang geleden kochten wij onze vliegtickets voor de zomervakantie. Een keer iets anders, maar toch niet helemaal. Iets anders voor Tim en mij samen, dat zeker. Tot dusver zijn onze reisbestemmingen binnen Europa gebleven waarbij we vooral Spanje goed hebben bezocht. Heerlijk land, dat sowieso. Maar dit jaar was het tijd voor een beetje meer avontuur, althans… dat vond ik. Gelukkig ging ook Tim overgang en vonden wij onze bestemmingen, want ja… wij gaan deze zomer 3,5 week weg naar Bali & Singapore! Zoals de meesten wel zullen weten, ben ik al eerder op Bali geweest. Daarom lijkt het me leuk om in deze blog te delen wat volgens mij activiteiten & hotspots zijn op Bali die voor herhaling vatbaar zijn, prima waren voor eenmalig en welke ik op zich ook wel had kunnen missen. Je leest het in deze blog! 

Throwback naar 2016

2016: het jaar dat ik voor het eerst in mijn eentje op reis ging. Voor het eerst met een backpack en voor het eerst naar Azië. Een maand lang trok ik het eiland over met een grote rode backpack op mijn rug. Een ervaring voor het leven… daar schreef ik eerder al een blog over. Ik heb een hoop mooie dingen kunnen zien van het eiland, waar ik toen ook voldoende tijd voor genomen heb. Nogmaals, een prachtige herinnering. Maar of ik álles opnieuw zou doen? Nee, dat niet. Daarom leek het me een tof idee om mijn eerdere ervaringen op Bali te “ranken”. Gelijk een mooie inventarisatie voor onze reisplannen voor deze zomer! 🙂

Voor herhaling vatbaar

Gili-eilanden 

★★★★★
Toen ik na zo’n 1,5 week op Bali aan de Gili-eilanden, bestaande uit de 3 eilanden genaamd Trawangan, Meno en Air, was ik verkocht. De eilanden zijn klein, hebben rondom alleen maar fijne zandstranden en een hoop mogelijkheden voor het onderwater-wereldje. Er heerst een hele fijne vibe, je kunt je er alleen te voet, met de fiets of paard en wagen verplaatsen maar het is er ook zeker toeristisch.

© by Madelon Sophie

Nusa Lembongan (eiland) 

★★★★★
Gelijk door naar het andere eiland waar ik naast Bali ben geweest. Een stukje dichterbij dan de Gili-eilanden en heel anders. Waar de Gili-eilanden één-en-al bounty-island is, is Nusa Lembongan een ruiger eiland. Meer rotspartijen, kliffen met daartussen prachtige stranden. Je kijkt hier je ogen uit en het leven is hier net een beetje minder ontwikkeld. Juist dat maakt het een hele ervaring om hier te verblijven. Ook hier is het wereldje onderwater prachtig en kun je hier een hoop doen! Op dit eiland kun je je verplaatsen met een scooter, wat handig is aangezien het eiland wel iets groter is. Waar ik niet ben geweest is Nusa Ceningan en Nusa Penida, de eilanden ernaast… en ja, die staan hoog op mijn bucketlist!

PADI / Duikbrevet halen

★★★★
Toen ik op de Gili-eilanden was, begon het toch te kriebelen… zal ik het eens proberen dat duiken? Rete spannend, want ik ben behoorlijk bang voor die dieren onder je voeten. Toch probeerde ik het en was ik om. Ik verlengde mijn verblijf op Gili Trawangan en behaalde zo mijn duikbrevet. Op Nusa Lembongan deed ik mijn eerste “echte” duik!

Ubud

★★★★★
Deze plaats staat om een aantal dingen bekend: uiteraard het Monkey Forest, maar ook de vele hippe eettentjes, yogabars en nabijgelegen rijstvelden. Een hele fijne combinatie van leuke activiteiten. Hier heb ik wel een aantal dingen gedaan/gezien, maar er is nog zoveel meer te doen. Misschien een leuke kookles?

Magische zonsopkomsten/-ondergangen bekijken

★★★★★
Tijdens mijn reis naar Bali ben ik er echt verliefd op geworden: de prachtige zonsopkomsten en -ondergangen kijken. Het liefst op het strand, dat is de beste spot om dit te doen! Ik hoef hier niet veel over te zeggen denk ik, kijk maar hieronder!

© by Madelon Sophie

Chasing waterfalls

★★★★
Ja, dat vind ik echt tof! Er zijn zoveel mooie watervallen op dit eiland… waar ik er een klein aantal van heb mogen zien. Watervallen blijf ik echt magisch natuurgeweld vinden. En zo’n verfrissende duik in het water is ook zeker niet verkeerd!

© by Madelon Sophie

Leuk voor eenmalig

Tempels: Pura Besakih & Pura Ulun Danu Bratan

★★★
Ik heb een hoop tempels gezien op Bali, waarvan deze twee er zeker uitsprongen. Niet voor niets dat één van de twee ook de moedertempel van het eiland is (Pura Besakih). Indrukwekkende plekken om een bezoek te brengen, omdat ik toen eigenlijk pas besefte hoe groot het is voor de lokale bevolking. Naast de twee genoemde tempels heb ik nog een hoop andere tempels gezien. Unieke ervaringen, maar of ik er nogmaals heen zou gaan? Misschien. Misschien ook niet.

Dolfijnen spotten in Lovina

★★★
Eén van de onderdelen van het Balintro programma was een tocht naar het Noorden van het eiland. Een hele mooie omgeving overigens, dus daar wil ik zeker wel naar terug. Enkel om hier dolfijnen te gaan spotten, zou ik dan weer niet doen. Een twijfelgevalletje dus! Toch heeft het zeker mooie herinneringen gegeven, tijdens een boottocht. Zodra de groepen dolfijnen om je heen zwemmen word je natuurlijk wel even heel gelukkig! 🙂

Mount Batur (vulkaan) beklimmen

★★★★★
Ja, dit was heel echt tof om te doen. Maar ik zal er maar gelijk bij zeggen dat ik dat niet nog een keer zal doen. Juist omdat het een hele unieke ervaring was, hoort ‘ie juist bij de backpackreis in mijn uppie. Ik ben trots dat ik het gedaan heb, want ik vond het een zware tocht. Samen met vriendinnetje en toen reisbuddy Nydia, kwam ik boven aan. Herinneringen voor het leven samen met haar gemaakt!

© by Madelon Sophie

Meegaan met Balintro

★★
Ja, met deze ervaring heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Ik ben BLIJ dat ik ervoor gekozen heb om mijn reis te starten met het programma Balintro. Het was namelijk een ontspannen, zorgeloze start van mijn reis. Maar… ik heb ook gemerkt dat ik veel liever zelf reis in plaats van in een groep. Ik ben niet echt een kudde-dier en heb ook zo mijn eigen tijd nodig. Precies dat maakte dat ik blij was toen ik op eigen voet verder ging reizen. Maar toch geeft dit intro-programma mij ook heel veel moois gegeven, zoals de motivatie om te gaan duiken!

Zo. Dat was een aardige blog, nietwaar? Ik heb enorm genoten van het opnieuw bekijken van de foto’s van mijn reis in 2016. En.. ik kan niet wachten om nieuwe herinneringen te gaan maken op deze mooie bestemming, samen met Tim dit keer! Heb je tips, die ik écht moet weten? Laat het me weten! Ik ben benieuwd 🙂
Liefs! ❤︎

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *